|
|
24 Haziran 2009 Çarşamba 09:12
|
Dünya
|
ZAMAN GAZETESİ BÖYLE YAZDI: NTV, Belçika'da türban krizi çıkaramadı
Zaman gazetesinin tv eleştirmenine göre, durum şöyle: Son zamanlarda tarafsızlığını giderek yitiren NTV, gün boyu bu olayın bir krize dönüşmesi için çalıştı. Ancak başarılı olamadı.
ELEŞTİRİ YAZISI ŞÖYLE:
Mahinur Özdemir, Avrupa'nın ilk türbanlı vekili olarak Belçika Parlamentosu'na seçildi ve dün yemin etti. Yıllardır şikâyet edilir, Avrupa'daki Türkler bulundukları ülkelerde etkin olamıyor diye. 26 yaşında bir Türk kadın bunu başarıyor; ama başörtülü olduğu için Türk medyası buna kriz beklentisiyle yaklaşılıyor.
Son zamanlarda tarafsızlığını giderek yitiren NTV, gün boyu bu olayın bir krize dönüşmesi için çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Kanal, gün boyu ekranında, 'Belçika'da türban krizi' altyazısını geçti. Sürekli olarak 28 Şubat döneminde Merve Kavakçı'nın TBMM'de konuşturulmaması görüntülerini ekrana getiren kanalın kriz beklentileri boş çıktı. Özdemir, yeminini etti, üstelik vekiller tarafından alkışlandı. Belli aralıklarla gündeme getirilen "Türkiye, İran mı olacak, Malezya mı olacak?" tartışmalarına dayanarak soralım: 'Türkiye, ne zaman Belçika olacak?'
Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Narita Uluslararası Havaalanında, Amerikan Delta Havayollarına ait bir uçağın iniş takımlarında bir erkek cesedi bulundu.
Borç kriziyle boğuşan Dubai’nin gösteriş ve refah sembolü olarak gösterilen 124 katlı bina dün beklenmedik bir şekilde ziyarete kapatıldı.
İngiltere'nin en büyük sorunlarından biri ergenlik dönemindeki kız çocuklarının hamile kalması.
Hindistan'da faaliyet gösteren Türk iş adamı, kiraladığı fil ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ''mini'' karşılama töreni düzenledi.
İran, uluslararası toplumun tepkilerine kulağını tıkayarak nükleer programına hız verdi.
|