|
|
03 Temmuz 2009 Cuma 08:53
|
Dünya
|
NÜKLEER GÜÇ SAHİBİ OLMAK İSTEYEN ÜLKELERE DAHA SAYGILI BİR BAŞKAN... Atom Ajansı'nın yeni başkanı, JAPON
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın yeni başkanı Japon diplomat Yukiya Amano oldu.
Dünkü oylamada seçilen Amano, İran gibi uranyumu yalnız sivil amaçlarla değil, aynı zamanda nükleer silah üretmek için de zenginleştirdiklerinden şüphelenilen ülkelere daha fazla baskı uygulanmasını hedefliyor.
Amano, başkan seçilmeden önce ilgili ülkelere saygıyla yaklaşılması ve sorunların yapıcı müzakerelerle çözülmesi gerektiğini belirtmişti.
Macaristan'daki Mossad suikasti için Türkiye üzerinden geçen casus uçaklara resmi yetkililerin izin verdiği ortaya çıktı.
ABD Başkanı Obama ilk ciddi sınavını maliyeti ilk 10 yıl içinde 940 milyar doları bulan sağlık reform paketinin oylaması sırasında verecek.
Bir Avrupa ülkesi Türk vatandaşlarına vizeyi kaldırdı.
Çin'de etkili olan şiddetli kum fırtınaları, ülkenin iç kesimlerindeki çöldeki tonlarca kumu başkent Pekin'e taşıdı. Pekin, sarı sisle kaplanırken, yetkililer havanın kalitesini 'zararlı' olarak duyur
İsrail ile Filistinliler arasında dolaylı barış görüşmelerinin son anda iptaline neden olan ve dünya ülkelerinin de tepkisini çeken, İsrail'in Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşimlerinden Ramat Şlomo'daki
AVRUPA AYNI ŞEKİLDE KONUŞMUYOR:
|