türk net en son haber 13 Ekim 2008Güncelleme: 13.10.2008 22:58 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Günün Web Sitesi
Müzik
İnternet
Otomobil Endüstrisi
Patrik Bartholomeos
Fener Patrikhanesi
Çanakkale
Tecavüz Vakaları
Yargıtay Kararları
Mahkeme Kararları
Add to Google

20 Ekim 2006 Cuma 11:53 Dünya

Fransa, protestocu Türklere izin vermiyor

FRANSA ŞİMDİ DE PROTESTOLARA İZİN VERMİYOR

Ermeni soykırımı iddialarını inkar edenlerin hapse atılmasını öngören yasa tasarısını ulusal meclisten geçiren Fransa, şimdi de tasarıyı protesto etmek isteyen Türkler'e izin vermedi. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin gösterisi son anda iptal edildi.

Ermeni soykırımı iddialarını inkar edenlerin hapse atılmasını öngören yasa tasarısını ulusal meclisten geçiren Fransa, şimdi de tasarıyı protesto etmek isteyen Türkler'e izin vermedi.
Belçika’da Türklerin yayınladığı internet haber sitesi Binfikir'e göre, Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (BADD) 21 Ekim Cumartesi günü Fransa’da gerçekleştirmeyi planladığı sözde Ermeni soykırımı yasasını protesto gösterisi son anda iptal edildi.

Eski BADD Başkanı Mahir Pala protesto gösterisinin Ermeni kişi ve gruplarca iptal edildiğini belirterek kararı, “Voltaire’nin özgürlükçü Fransa’sının günümüzde geldiği nokta budur” şeklinde değerlendirdi.

Eski BADD Başkanı ve Talat Paşa Komitesi Belçika temsilcisi Mahir Pala, “Hazırlıklarımızı tamamlamıştık, şimdi tüm hazırlıkları geri iptal etmekle meşgulüz. Tarihi olarak doğruluğu kanıtlanmamış bir konuda karar veren Fransa, bu yasaya tepki göstermek isteyenlere izin vermiyor. Voltaire’nin özgürlükçü Fransa’sının günümüzde geldiği nokta budur. Kokuşmuş bir şekilde engizisyon dönemine geri dönüldüğünün bir göstergesidir bu” diye konuştu.

İlgili Başlıklar:
Ermeni Soykırımı İddiaları (101 haber)
ADD - Atatürkçü Düşünce Derneği (19 haber)






Denizin ortasında 305 metre çapında devasa bir çukur ve dünyada en iyi dalış noktası.

Fransa'nın Nice şehrinden gelen uçak, bugün havaalanına güvenli bir şekilde iniş yaptı. Uçakta 137 yolcu bulunurken olayda yaralanan olmadı.

Ankara, Kuzey Irak’taki Kürt yönetimiyle bu hafta temas kuracak. Türkiye’den gidecek Dışişleri heyeti Bağdat’ta Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani’yle görüşecek.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Musul'daki saldırıların ardından Hristiyan vatandaşları koruyacakları vaadinde bulundu.

'Rambo'nun yaratıcısı yazar David Morrell açıkladı, kahramanımın ismi türü tükenen bir elma cinsinden geliyor.

Cebelitarık boğazında fırtınaya yakalanan bir yük gemisi, 31 kişilik mürettebatı tahliye edildikten kısa süre sonra kayalara çarparak parçalandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam