|
|
07 Şubat 2007 Çarşamba 01:43
|
Dünya
|
Fotoğraftaki kişi, Fransa'yı PKK için bir DARPHANE haline getirmişti: Yılda 5 milyon euro topluyorlardı
Fransız, Türk ve Alman polis teşkilatlarının operasyonlarında terör örgütünün kasası Rıza Altun ve eski DEP milletvekilleri gözaltına alındı.
PKK’nın yeni Avrupa sorumlusu Belçika’da yakalandı
Avrupa’da terör örgütü PKK’ya yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Fransa ve Belçika’daki baskınlarda örgütün Abdullah Öcalan’dan sonra gelen 4 önemli ismi gözaltına alındı. PKK’ya Avrupa’da büyük darbe vuran operasyonda örgütün kasası olarak bilinen mali işler sorumlusu Rıza Altun Paris’te, terör örgütü üyelerinden eski DEP milletvekilleri Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal ile PKK’nın yeni Avrupa sorumlusu Canan Kurtyılmaz Belçika’da yakalandı. Kurtyılmaz Fransa’nın talebi üzerine Paris’e gönderildi.
Türkiye söz konusu kişilerin iadesi için girişim başlatacak. Bu kişilerin ev ve bürolarına yapılan baskınlarda iki dizüstü bilgisayar, Almanya, Belçika ve Hollanda’da bulunan 5 ayrı bankaya ait çok sayıda hesap cüzdanı, şifreli mektuplar, PKK bürolarına ait bağış makbuzları ile 122 bin euroya el konuldu. Gözaltındaki isimlere gönderilen mailler de incelemeye alındı. Avrupa’daki operasyona yönelik olarak Türk Emniyeti’ne de bilgi ulaşırken, alkol ve uyuşturucu testi yapılması için örgüt yöneticilerinden kan örnekleri alındı.
Fransız, Türk ve Alman polis teşkilatları tarafından ortak yürütülen operasyon PKK tarafından tehdit edilen bir döviz bürosu sahibinin ihbarı sonucu başlatıldı.
Gözaltındaki isimler, Türkiye’de son dönemlerde “Kürdistan Özgürlük Şahinleri” adıyla bombalı eylemler gerçekleştiren PKK güdümlü örgüte finansman sağlamakla suçlanıyor. Gözaltına alınanlara, teröre mali kaynak sağlama dışında, “organize suç’’ ve “kara para aklama’’ suçlamaları da yöneltiliyor.
Öcalan’a en yakın isimlerden
ÖRGÜTÜN mali işler sorumlusu Rıza Altun PKK’nın üst düzey 10 isminden birisi. Abdullah Öcalan’a çok yakın bir isim olan Altun örgütün Avrupa sorumluluğunu yürütüyordu. Altun’un yerine daha sonra Canan Kurtyılmaz getirildi. Kasa olarak görev yapan Altun örgütün Avrupa’da kaçakçılıktan ve bağış adı altında topladığı paralardan sorumlu tutuldu. Türkiye’nin Avrupa’ya gönderdiği terörist listesinde ismi baş sıralarda yer alıyordu. DHKP-C lideri Dursun Karataş ve Sabancı suikastı faili Fehriye Erdal ile bağlantısı tespit edildi.
Yılda 5 milyon euro toplanıyor
Fransız polisi, şebekenin Avrupa'da yaşayan Kürtlerden yılda ortalama 5 milyon euro topladığını tahmin ediyor. Bu miktarın dörtte biri Fransa'da toplanıyor. Fransız basınına göre ülkede yapılan Türk ve Kürt düğünlerinde, gelin ve damata verilen hediyelerin dışında, salona konulan bir çantayla PKK’ya para toplandığı iddia edildi. Fransa'da PKK'nın faaliyetleri 1993 yılında yasaklanmıştı. Le Figaro ve Liberation gazeteleri, geçen yıl bir döviz bürosunda 200 bin euro bozdurmak isterken yakalanan 2 PKK üyesinin üzerlerindeki paralarda kokain ve eroin izine rastlandığını duyurdu. Yetkililer, ''paranın uyuşturucuyla birlikte taşınmış olabileceği'' veya ''uyuşturucu ticareti karşılığında alınmış olabileceği'' ihtimallerini değerlendiriyor.
Aden körfezinde deniz ticaretine izin vermeyen Somalili korsanların, Yunanistan'a ait bir tankeri kaçırdıkları açıklandı.
MESAJ AMERİKA'YA: Rusya'nın ilk defa Pasifiklerin Ekvator bölümüne doğru balistik bir füze denemesinde bulunduğu bildirildi.
ABD, Kuzey Kore'yi teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarttığını bildirdi.
Almanya’da 2002’de çıkarılan yasayla genelevlerde çalışmanın "seks işçiliği" olarak tanımlanıp resmen meslek sayılması, genelevler arasındaki rekabeti artırdı.
DİYORLAR Kİ: BU FİLM ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİNİ BİLE ETKİLEYEBİLİR...
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, İçişleri Bakanı olarak görev yaparken o zaman milletvekili, şimdi de hükümette bakan olan bir politikacının karısıyla yattığı iddia edildi
|