|
|
28 Şubat 2007 Çarşamba 13:28
|
Dünya
|
Irak'ta uzun süre kalabiliriz
ABD Savunma Bakanı Robert Gates, ABD'nin Irak'ta 'uzun süreli bir dönem için' askeri varlık bulundurabileceğini belirterek, bu konuda ABD üsleri bulunan Güney Kore ve Almanya'yı örnek verdi.
Gates, Amerikan Senatosunda yaptığı konuşmada, ABD'nin Irak'ta daimi üsler bulundurma arzusu taşımadığını ve bu ülkedeki uzun dönemli askeri varlığın, şu andaki yaklaşık 140 bin kişiyi bulan güçten çok daha az olacağını söyledi.
ABD Savunma Bakanı Gates, Güney Kore ve Almanya ile, savaşa katıldıkları diğer yerlerde olduğu gibi, Irak'ta da uzun bir süre azaltılmış bir askeri varlık bulunabileceğini düşündüğünü anlattı.
Gates, ABD Başkanı George Bush'un Irak'taki Amerikan askeri sayısını artırma planının buradaki şiddetin bastırılmasına yardımcı olsa bile, Irak askeri kuvvetlerinin istihbarat toplama, eğitim, iletişim, lojistik gibi konularda Amerikan ordusunun yardımına ihtiyacı olacağını belirtti. Gates, 'Açıkça, Irak'ta daimi üs arzusunda değiliz' dedi.
ABD, İkinci Dünya Savaşından bu yana Almanya'da, 1950-1953 Kore Savaşından bu yana da Güney Kore'de asker bulunduruyor.
Azerbayncan'ın başkenti Bakü'de mobilya ticareti yapan bir Türk işadamı bıçaklanarak öldürüldü.
Londra'da bulunan bir müzeye girmeye çalışan hırsızın sonu ÇOK KÖTÜ oldu.
Böylelikle ilk resmi AIDS'li gelinler ve damatlar da ortaya çıkmış oldu.
Polonya savcılığı, ülkede El Kaide zanlılarının sorgulandığı ve zanlılara işkence yapıldığı, CIA'ya ait hapishane olduğu iddialarını soruşturuyor.
Ermenistan Futbol Federasyonu, ambleminden Ağrı Dağı’nı çıkararak, yerine kartal ve aslan figürlerini koydu.
Kitapta Hz. Muhammed’in eşi Hz. Ayşe’yle ilişkisinde CİNSEL AYRINTILARA DA yer veriliyor.
|