Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 8 Ocak 2009Güncelleme: 08.01.2009 05:31 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Türkiye Yunanistan İlişkileri
Ergenekon Davası
Deniz Baykal
Ziraat Bankası
Bankacılık
Doğalgaz
Tuncay Güney
Tuncer Kılınç - Emekli MGK Genel Sekreteri
Cinayet
Akif Beki
Add to Google
09 Ağustos 2007 Perşembe 08:05 Dünya

İsrail'in yeni Ankara büyükelçisi BERGAMALI

1944'te Bergama'nın eski mahallelerinden birinde dünyaya gelen Gabby Levy, İsrail'in kuruluşundan hemen sonra 1949'da ailesiyle birlikte 4 buçuk yaşında iken İsrail'e göç etti.

İsrail, Türkiye'ye Bergama doğumlu bir büyükelçi atadı. 4 yıldır İsrail'in Ankara büyükelçisi olarak Türkiye'de bulunan Pinhas Avivi, önümüzdeki günlerde görev süresini tamamlayarak ülkesine dönecek.

Avivi, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı olarak görev yapacak.

İsrail, sonbaharda Türkiye'de göreve başlaması öngörülen yeni büyükelçinin kim olacağını da belirledi. İsrailli kaynaklar, Zaman gazetesinden SÜLEYMAN KURT'un haberine göre, bu ismin Büyükelçi Gabby Levy olduğunu bildirdi.

Türkiye tarafından 'olur' verilen Levy'nin eylül ayının ikinci yarısında Ankara'daki görevine başlaması bekleniyor. Levy'nin Türkiye açısından ilginç bir özelliği bulunuyor.

1944'te Bergama'nın eski mahallelerinden birinde dünyaya gelen Gabby Levy, İsrail'in kuruluşundan hemen sonra 1949'da ailesiyle birlikte 4 buçuk yaşında iken İsrail'e göç etti.

Levy, ilk çocukluk yıllarının geçtiği Bergama'yı, yıllar sonra 15 yaşında iken 1959 yılında babası ile birlikte ziyaret etti.

Levy'nin halen İzmir ve İstanbul'da yaşayan yakın akrabaları bulunuyor.

Kaynaklar, Levy'nin çocukluğundan çok az Türkçe kelime hatırladığını ve bugünlerde yoğun biçimde Türkçe çalıştığını aktarıyor.

Edinilen bilgilere göre Büyükelçi Levy, geçen ay İstanbul'da bir dil merkezinde 4 hafta boyunca Türkçe dersleri aldı.

Kariyerli bir diplomat olan Levy, 1999-2004 yılları arasında İsrail'in Avustralya büyükelçisi olarak görev yaptı. Levy, son olarak İsrail Ulusal Altyapı Bakanı'nın siyasi danışmanlığını yapıyordu. Levy, yaklaşık bir senedir Türkiye ile İsrail arasında gündemde bulunan 'dörtlü boru hattı'nın hayata geçirilmesi için çalışıyordu. Proje, henüz fizibilite aşamasında ve hayata geçirilmesi halinde birbirine paralel dört boru hattıyla Türkiye ile İsrail arasında su, elektrik, ham petrol ve doğalgaz transfer edilecek. Proje ile ilgili İsrail kabinesinden bir üyenin önümüzdeki ay Ankara'ya gelerek temaslarda bulunması da bekleniyor.

İlgili Başlıklar:
İsrail (365 haber)
Elçi ve Konsoloslar (37 haber)






Yunan medyası, son 3 gündür Türk savaş uçaklarının Sisam Adası yakınlarındaki Agathonisi Adası'nın üstünde uçtuklarına dair haberler yayınlıyor. İddialar hakkında açıklamada bulunan Yunan Dışişleri Ba

Yunanistan Başbakanı Karamanlis, anketlerde partisinin PASOK'un gerisinde kaldığını görünce kabinede değişiklik yaptı.

Gazze Şeridi'nde ateşkese varılıp varılmadığı hakkında çelişkili açıklamalar geliyor.

Hükümet Sözcüsü Çiçek de önceki gün açıklamasında Türk askerinin 'uluslararası güç' ile Gazze'ye gönderilmek üzere TBMM'de görüşülebileceğini söylemişti...

Ancak henüz kesinleşmedi. Fransa ile Mısır'ın ateşkes önerisinin OLUMLU BULUNDUĞU bildirildi. Bu olumluluk, bir ateşkes anlamına geliyor mu; ilerleyen saatlerde belli olacak

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İsrail ve Filistin Özerk Yönetimi'nin ateşkes önerilerini kabul ettiğini açıkladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam