|
|
17 Ağustos 2007 Cuma 09:14
|
Dünya
|
Araplara hakaret eden Amerikalı diplomat EMEKLİYE ayrıldı
ABD'deki bir Arap-Amerikan kuruluşuna bıraktığı telefon mesajlarında ve gönderdiği elektronik posta mesajlarında Araplara ağır hakaretler eden Amerikalı bir diplomatın "emekliye ayrıldığı" açıklandı.
Reuter ajansının haberinde, Patrick Syring adlı diplomatın, geçen yaz Lübnan'da patlak veren İsrail-Hizbullah savaşı sırasında Arap Amerikan Enstitüsü adlı kuruluşa bıraktığı bir telefon mesajında, "En iyi Lübnanlı olu Lübnanlıdır, en iyi Arap ölü Araptır. Lübnan'a ve Araplara ölüm" dediği kaydedildi.
Syring'in, Arap Amerikan Enstitüsü'nun başkanı James Zogby'ye gönderdiği bir e-posta mesajında da küfrettiği ve "Araplar, James Zogby ve Hizbullah, cehennem ateşinde yanacak" diye yazdığı belirtildi.
Bu eyleminden dolayı mahkemeye verilen diplomat Syring hakkındaki iddianamenin açıklanmasıyla birlikte konu basına yansıdı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, konunun sorulması üzerine, Syring'ın emekliye ayrıldığını ve diplomatın sözlerinin, Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice tarafından kabul edilemez bulunduğunu söyledi, ancak başka ayrıntı vermedi. Syring'ın ne zaman emekli olduğu da açıklanmadı.
Yunan medyası, son 3 gündür Türk savaş uçaklarının Sisam Adası yakınlarındaki Agathonisi Adası'nın üstünde uçtuklarına dair haberler yayınlıyor. İddialar hakkında açıklamada bulunan Yunan Dışişleri Ba
Yunanistan Başbakanı Karamanlis, anketlerde partisinin PASOK'un gerisinde kaldığını görünce kabinede değişiklik yaptı.
Gazze Şeridi'nde ateşkese varılıp varılmadığı hakkında çelişkili açıklamalar geliyor.
Hükümet Sözcüsü Çiçek de önceki gün açıklamasında Türk askerinin 'uluslararası güç' ile Gazze'ye gönderilmek üzere TBMM'de görüşülebileceğini söylemişti...
Ancak henüz kesinleşmedi. Fransa ile Mısır'ın ateşkes önerisinin OLUMLU BULUNDUĞU bildirildi. Bu olumluluk, bir ateşkes anlamına geliyor mu; ilerleyen saatlerde belli olacak
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İsrail ve Filistin Özerk Yönetimi'nin ateşkes önerilerini kabul ettiğini açıkladı.
|