|
|
22 Ağustos 2007 Çarşamba 09:11
|
Dünya
|
Yunan Genelkurmay Başkanı milletvekili adayı oldu, Atina karıştı
Yunanistan Genelkurmay Başkanı Oramiral Panayotis Hinofotis'in 16 Eylül seçimlerinde milletvekili adayı olması, Atina'da büyük siyasi çalkantıya neden oldu.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, iki ülke arasında "paşalar diyaloğunu" başlattığı ve yakın ilişkileri çerçevesinde "Takis" şeklide hitap ettiği mevkidaşı Oramiral Panayotis (Takis) Hinofotis, iktidardaki Yeni Demorasi Partisi'nin (YDP) kontenjandan milletvekili adayı olacak. Konuyla ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde Başbakan Kostas Karamanlis tarafından yapılması bekleniyor. Ancak, haberin sızması ve Yunan Genelkurmayı'na yakın kaynaklardan, Hinofotis'in istifaya hazırlandığının öğrenilmesi üzerine muhalefet sert tepki gösterdi.
PASOK partisi açıklamasında, "Umarız bu haber, gerek silahlı kuvvetlerimizin gerekse demokrasimizin iyiliği için, doğru çıkmaz" denildi.
Açıklamada ayrıca, "YDP Yunan Silahlı Kuvvetleri'nde parti hizipçiliğini yaymıştır" ifadesi kullanıldı. Yunan basınındaki sivri yorumlarda ise "olay yasadışı değil, ancak usul dışıdır, Genelkurmay Başkanı görevden istifa ederek milletvekili adayı olacak, bu sıfatına yakışmayan bir gelişme" denildi. Artan tepkilere cevaben YDP'nin açıklamasında ise "silahlı kuvvetlere siyasi parti mücadelesini asıl sokan PASOK'tur, Hinofotis çok saygın bir subaydır ve görevinden istifa ederek aday olacaktır" denildi.
İngiltere'de bir Hristiyan grubu, belediye otobüslerine 'Tanrı muhtemelen yok' şeklinde ilan veren tanrıtanımazlardan, Tanrı olmadığına dair 'kanıt' istedi.
Bilim insanları şaşkınlık içinde.
'Gazprom Havacılık' şirketine ait olan ve içinde 13 kişinin bulunan helikopterin Rusya'nın Altay bölgesinde kaybolduğu bildirildi.
Kendi enerjisini üreten malzemelerin yolu açıldı. ŞÖYLE Kİ;
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 'Hamas’ın saldırıları olduğu sürece ateşkes işlemez' dedi.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, Batı Şeria'ya da tam abluka başlattı. İsrail Kudüs'te ise camiye namaza gideceklere İsrail kimliğini şart koştu.
|