|
|
06 Eylül 2007 Perşembe 10:13
|
Dünya
|
Londra-Paris arası 2 saate indi; yarım saatlik kısalma sağlandı
Hızlı tren Eurostar'ın yetkilileri, basın mensupları ve VIP konuklar, Paris-Londra arası 492 km’lik mesafeyi yeni hızlı ray sistemiyle 2 saat 3 dakika 39 saniyede katetti.
Böylece iki başkent arasındaki hız rekoru yarım saat daha aşağıya çekilmiş oldu. Hızlı trenin 19 Kasım’dan itibaren Londra’dan günde 7 defa Paris’e, 5 kez de Brüksel’e sefer yapması planlanıyor. Eurostar’ın yöneticilerinden Richard Brown, "Bilet fiyatları havayollarına yakın olmasına rağmen yeni ray sistemi daha yaygın ve daha hızlı. Bugün İngiltere marka olarak dünyanın sayılı yüksek hızlı raylı sistem markaları kulübüne girdi" diye konuştu.
Londra-Continental Şirketi’nden Ben Ruse ise "İngiltere demiryolu tarihinde çok önemli bir adım" dedi. Londra-Paris arası bilet fiyatı ise 154 YTL.
İngiltere'de bir Hristiyan grubu, belediye otobüslerine 'Tanrı muhtemelen yok' şeklinde ilan veren tanrıtanımazlardan, Tanrı olmadığına dair 'kanıt' istedi.
Bilim insanları şaşkınlık içinde.
'Gazprom Havacılık' şirketine ait olan ve içinde 13 kişinin bulunan helikopterin Rusya'nın Altay bölgesinde kaybolduğu bildirildi.
Kendi enerjisini üreten malzemelerin yolu açıldı. ŞÖYLE Kİ;
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 'Hamas’ın saldırıları olduğu sürece ateşkes işlemez' dedi.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, Batı Şeria'ya da tam abluka başlattı. İsrail Kudüs'te ise camiye namaza gideceklere İsrail kimliğini şart koştu.
|