türk net en son haber 12 Ekim 2008Güncelleme: 12.10.2008 21:59 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Cep Telefonu
Mehmet Aurelio
Milli Takım ve Milli Maçlar
Murat Karayalçın
Melih Gökçek
Ford
Otomobil Endüstrisi
Televizyon Dünyası
Vergi
Fernando Alonso
Add to Google

12 Eylül 2007 Çarşamba 18:54 Dünya

Nüfusu artırmak için 'bebek yapma günü': O gün bebeği olana ev var, araba var, türlü hediye var

Rusya'da azalan nüfusa karşı alınan önlemlerin bir parçası olan hediye projesine, ''aile temas günü'' adı verildi.

BBC - Rusya'nın Ulyanovsk bölgesi valisi tam dokuz ay sonra Rusya'nın ulusal bayramı 12 Haziran'da bebek dünyaya getiren çiftlere ödül vaadediyor.

Vali Sergei Morozov çiftlerin bu fırsatı kaçırmayıp günü yatakta geçirebileceklerini söyledi. 12 Haziran'da doğan bebeklerin anne-babasına otomobil ve televizyon gibi hediyeler verilecek.

Rusya'da azalan nüfusa karşı alınan önlemlerin bir parçası olan hediye projesine, ''aile temas günü'' adı verildi.

Sovyetler Birliği'nin çöküşünü takiben ülkede nüfus hızla inişe geçti.

Rusya'nın ortasında yer alan Ulyanovsk'da 12 Haziran günü doğan bebeklere hediye verme geleneği son üç yıldır uygulanıyor.

Geçen haziran ayında bebek dünyaya getiren bir çift, pahalı bir ciple ödüllendirildi.

Ödül programının işe yaramaya başladığını söyleyenler bölge nüfusunun geçen yıl yüzde 4.5 arttığına dikkat çekiyor.

Ulyanovsk valisi Sergei Morozov AP haber ajansına verdiği mülakatta, ''Bir evde karı kocanın birbirini ve çocuklarını sevdiği ortam mutlu ve sağlıklıdır; bu bütün ülkeye yansır'' diyor.

Nüfus araştırmacıları Rusya'nın bu yüzyılın ortalarında halihazırdaki nüfusunun üçte birini kaybedebileceğini, yani nüfusun 40 milyon kişi düşebileceğini tahmin ediyor.

Düşük doğum oranları, yurtdışına göç ve sağlık hizmetlerindeki yetersizlik nüfusun azalmasında rol oynuyor.

Devlet Başkanı Putin, kadınları daha çok çocuk yapmaya teşvik için mali yardımları yürürlüğe soktu.

İkinci ya da üçüncü bebeğini dünyaya getiren kadınlara eğitim ve konut masraflarında yardımcı olması için 9 bin dolar öneriliyor.

FOTOĞRAF ALTI: Bu yılın şanslı çifti.

İlgili Başlıklar:
Rusya (412 haber)
Nüfus Sayımı ve Demografik Araştırmalar (66 haber)






ANNESİNİN 90'INCI YAŞGÜNÜNÜ KUTLAMAYA GİDİYORDU: Çarpma anında otomobilin her iki ön kapısının da koptuğu ve defalarca takla atan otomobilin hurdaya döndüğü görüldü.

Aden körfezinde deniz ticaretine izin vermeyen Somalili korsanların, Yunanistan'a ait bir tankeri kaçırdıkları açıklandı.

MESAJ AMERİKA'YA: Rusya'nın ilk defa Pasifiklerin Ekvator bölümüne doğru balistik bir füze denemesinde bulunduğu bildirildi.

ABD, Kuzey Kore'yi teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarttığını bildirdi.

Almanya’da 2002’de çıkarılan yasayla genelevlerde çalışmanın "seks işçiliği" olarak tanımlanıp resmen meslek sayılması, genelevler arasındaki rekabeti artırdı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam