türk net en son haber 13 Ekim 2008Güncelleme: 13.10.2008 23:01 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Günün Web Sitesi
Müzik
İnternet
Otomobil Endüstrisi
Patrik Bartholomeos
Fener Patrikhanesi
Çanakkale
Tecavüz Vakaları
Yargıtay Kararları
Mahkeme Kararları
Add to Google

24 Eylül 2007 Pazartesi 07:54 Dünya

Rusya Karadeniz'de ada inşa edecek

Soçi'de gerçekleştirilecek 2014 Kış Olimpiyatları için şimdiden kolları sıvayan Rusya, Karadeniz'de 8 milyar YTL'ye yapay ada inşa edecek. Lüks ada, Rusya Federasyonu haritasına benzetilecek

Batılı ülkelerin boykotuyla gölgelenen 1980 Moskova oyunları sayılmazsa tarihinde ilk kez olimpiyat düzenleme şansı yakalayan Rusya, ekonomik durumunun iyi olmasının da etkisiyle on milyarlarca dolar harcamaya hazırlanıyor.

Önceki gün düzenlenen Uluslararası 2007 Soçi Forumu'nda, olimpiyatlar için şimdiden toplam bedeli 23 milyar doları (yaklaşık 30 milyar YTL) bulan 169 ayrı yatırım anlaşması imzalandı. En görkemli yatırımlarından biri Karadeniz'de yapılacak Federasyon Adası olacak. 350 hektarlık bir alana yayılacak adanın yapımını üstlenen Rus şirketinin temsilcisi Aleksey Topolnitskiy, adanın Rusya Federasyonu haritasına benzetileceğini söyledi.

25 bin kişinin yaşayabileceği lüks adada, Rusya'nın nehirlerinin örnekleri de yer alacak. Soçi açıklarına yapılacak ada için gereken 155 milyar ruble (yaklaşık sekiz milyar YTL) büyük ölçüde Batılı kaynaklardan karşılanacak. Hollandalı Erik van Egeraat Associated Architects B.V. tarafından hazırlanan projede, lüks villalar ve iki marinanın yanı sıra üç büyük dinin mensupları için ibadet yerleri öngörülüyor.

Topolnitskiy, yapımına gelecek yıl başlanacak adanın Rusya'da örneği bulunmadığını, bu alanda deneyimli olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Singapur şirketlerinin de oluşturulacak konsorsiyumda yer alacağını açıkladı.

Rus yetkililer, Karadeniz'in en güzel kentlerinden biri olan, ancak Sovyet döneminden kalma altyapısı iflas eden Soçi'yi yapılacak yatırımlarla bölgeyi Türkiye'ye rakip uluslararası bir turizm merkezine dönüştürmeyi planlıyor.

Bu amaçla Soçi yakınlarındaki Anapa kasabasına da dokuz milyar dolarlık (yaklaşık 12 milyar YTL) harcamayla 40 otel yapılacak. Milyarlarca dolarlık yatırım yağmurunun, Rus piyasasında deneyimli Türk işadamlarına yeni olanaklar getirmesi bekleniyor.

Karadeniz'e bugüne kadarki en görkemli yatırım gerçekleştiriliyor. Yapımına gelecek yıl başlanacak olan ve 8 milyar YTL'ye mal olması beklenen adada
25 bin kişi yaşayabilecek. Soçi'yi turizm merkezine dönüştürecek olan lüks adada Rusya'nın nehirlerinin örnekleri de yer alacak.

İlgili Başlıklar:
Rusya (412 haber)






Denizin ortasında 305 metre çapında devasa bir çukur ve dünyada en iyi dalış noktası.

Fransa'nın Nice şehrinden gelen uçak, bugün havaalanına güvenli bir şekilde iniş yaptı. Uçakta 137 yolcu bulunurken olayda yaralanan olmadı.

Ankara, Kuzey Irak’taki Kürt yönetimiyle bu hafta temas kuracak. Türkiye’den gidecek Dışişleri heyeti Bağdat’ta Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesut Barzani’yle görüşecek.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Musul'daki saldırıların ardından Hristiyan vatandaşları koruyacakları vaadinde bulundu.

'Rambo'nun yaratıcısı yazar David Morrell açıkladı, kahramanımın ismi türü tükenen bir elma cinsinden geliyor.

Cebelitarık boğazında fırtınaya yakalanan bir yük gemisi, 31 kişilik mürettebatı tahliye edildikten kısa süre sonra kayalara çarparak parçalandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam