|
|
10 Ekim 2007 Çarşamba 07:59
|
Dünya
|
Ak Parti genel başkan yardımcısı Türkleri resmen Ermeni soykırımcısı ilan etmeye hazırlanan Amerika'yı açıkça böyle uyardı
''ASKERİ İŞBİRLİĞİ TEHLİKEYE GİRER''
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren yasa teklifinin ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nden geçmesinin Türkiye ile ABD arasındaki askeri işbirliğini tehlikeye atacağını söyledi.
Beraberindeki TBMM heyetiyle birlikte, ABD Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Amerikan Kongresi'nde temaslarda bulunan Bağış, Irak'taki ABD askerlerinin ihtiyaçlarının büyük bir kısmının Türkiye'deki İncirlik hava üssünden karşılandığını hatırlatarak, binlerce Türk kamyon sürücüsü, inşaat işçisi, mühendis ve mütteahhidin, ABD'nin Irak'taki çabasına destek vermek için hayatlarını tehlikeye attıklarına işaret etti.
Bağış, ''Bu yasa teklifi, ABD askerlerini tehlikeye atar. Size sağladığımız şu anki işbirliğini ileriye götüremeyiz. Eğer müttefiklerimiz bize, işlemediğimiz şuçlarla hakaret ediyorsa, biz bu çabanın yararlarını sorgulamaya başlarız''dedi.
Irak'tan Türkiye'ye sızarak silahlı saldırılarda bulunan terör örgütü konusuna da değinen Bağış, Washington yönetiminden, Irak'taki Kürt bölgesi liderlerine, bölgede barınan terör örgütü mensuplarını Türkiye'ye iade etmeleri yönünde baskı yapması gerektiğini söyledi.
İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, Gazze operasyonu yüzünden İsrail-Türkiye ilişkilerinde “balayının sona erdiğini” belirtti ve İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’nin Ankara’yı ziyaret etme taleb
İsrail Başbakanı Olmert, acil ateşkes çağrısında bulunan BM Güvenlik Konseyi karar tasarısına verilecek cevap için güvenlik kabinesiyle bir araya geldi.
Pakistan'ın sahil kenti Karaçi'de gecekondu bölgesinde çıkan yangın 39 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
Olvera el-Caru isimli kadın, Filistinli bir doktorla evlenmiş ve Gazze'ye yerleşmişti.
Suriye’de yüz binler ‘Arap ülkeleri hain’, ‘Selam sana Erdoğan’ sloganları attı. İran, Gazze’ye gönüllü savaşçı gitmesini yasakladı.
ÇÜNKÜ: ABD’li bilim adamları, cisimleri havada tutmanın nasıl başarılabileceğinin yolunu buldu...
|