türk net en son haber 12 Ekim 2008Güncelleme: 12.10.2008 09:26 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
ABD Kökenli Mortgage Krizi
Uluslararası Kriz
Otelcilik Sektörü
İsviçre
TRT
Televizyon Dünyası
Müzik
Milli Takım ve Milli Maçlar
Fatih Terim
Zico
Add to Google

30 Kasım 2007 Cuma 10:08 Dünya

Almanya diyor ki: Biz size 2 PKK’lıyı verdik, siz de bize El Kaide’liyi verin

Almanya Büyükelçisi, Kasım ayında Konya’da operasyonla yakalanan terör örgütü El Kaide üyesi, Alman vatandaşı Atilla Selek’in iadesini istediklerini açıkladı.


Almanya'nın teröre karşı başlatılan işbirliği çerçevesinde, Türk Adalet Bakanlığı’nın kırmızı bültenle aradığı PKK üyesi Mehmet İltaş ve Mehmet Eşref Kızılay’ı yakalayıp Türkiye’ye iade ettiği ortaya çıktı. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, "Biz de Konya’da yakalanan İslamcı teröristin iadesini istiyoruz" derken, son 10 yılda AB ülkelerinden terör zanlısı sadece 10 kişiyi alabilen Türkiye, şimdi El Kaide tutuklusu için Almanya’nın talebini inceliyor. Adalet Bakanlığı, dün, İltaş’ın 19 Eylül’de, Kızılay’ın 23 Kasım’da Türkiye’ye getirilerek Sincan F Tipi Cezaevi’ne konulduklarını açıkladı.

1998’DE REDDEDİLMİŞTİ

Türkiye’de terör eylemleri gerçekleştirdikten sonra yurtdışına kaçan terör örgütü mensuplarının iadelerinin sağlanması yönünde yoğun çaba ve diplomatik girişimlerinin olumlu sonuçlar vermeye başladığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Genç İlçesi Jandarma Bölüm Komutanlığı’nın 1991 yılında silahla taranması ve köy minibüsüne silahlı saldırı sonucu 8 kişinin ölmesi, 4 kişinin yaralanması suçlarından dolayı uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan PKK terör örgütü üyesi Mehmet İltaş, Almanya’da yakalandı. Türkiye’nin talebi kabul edilerek 19 Eylül’de Türkiye’ye gönderildi. 27 Kasım 1991’de bir polis memurunun öldürülmesi suçundan uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK üyesi Mehmet Eşref Kızılay da, 13 Mart 2007’de Siegen’de yakalandı. Türkiye’nin iade talebinin kabulü üzerine, 23 Kasım 2007 tarihinde yurda getirildi. Kızılay, daha önce 14 Nisan 1998’de Almanya Ingelheim’de Türkiye’ye iadesi amacıyla tutuklanmış, ancak Türkiye’nin iade talebi, o tarihte ölüm cezası yürürlükte olduğu için reddedilmişti."

INTERPOL ARIYORDU

Çeşitli temaslar için Diyarbakır’da bulunan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz ise, İltaş ve Kızılay’ın Almanya’da yakalanıp Türkiye’ye iade edilmesi ile ilgili Anadolu Ajansı’na şunları söyledi: "İki ülkenin emniyet teşkilatları, İslamcı ve bölücü terör örgütleriyle mücadelede birlikte çalışıyorlar. Türkiye’de birkaç hafta önce İslamcı örgüte mensup biri yakalandı. Şu anda Konya’da tutuluyor. Türkiye’den, bu İslamcı örgüt üyesinin iadesini talep ettik. Bu talep şu anda Türk makamlarınca inceleniyor."

Terör örgütü El Kaide’ye katılmak ve bombalama eylemlerine hazırlık yapmak suçlamasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Europol Sirene Dairesi Başkanlığı’nca aranan Alman vatandaşı Atilla Selek (22), 7 Kasım 2007 tarihinde Konya’da gerçekleştirilen operasyonda yakalanmıştı.

205 TERÖRİSTİ İSTEDİK

Adalet Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, son 10 yıl içinde aralarında PKK’lıların da bulunduğu sadece 10 kişinin iadesi sağlanabildi. Türkiye’nin aralarında PKK’lıların da bulunduğu 43 terör suçlusu ile ilgili AB ülkelerinden iade talebi sürüyor. Son 10 yılda terör suçlarından iade talebinde bulunduğumuz toplam kişi sayısı ise tam 205. Bunlardan 107’si ile ilgili iade talebi reddedildi.

İKİ HAVA ÜSSÜNÜ BOMBALAYACAKTI

Almanya'da geçtiğimiz Eylül ayında Frankfurt Havalimanı ile Ramstein Hava Üssü’ne yönelik, terör örgütü El Kaide bağlantılı bombalı eylemlerini engelleyen Interpol, soruşturma çerçevesinde ’Muaz’ kod adlı Atilla Selek’in (22) ismine ulaştı. Saldırılarda kilit isim olduğu belirlenen Almanya vatandaşı Selek’in, daha önce El Kaide ile bağlantılı olduğu iddiasıyla Almanya’da yargılandığı, ancak delil yetersizliğinden bırakıldığı anlaşıldı. Selek’in serbest kaldıktan sonra Türkiye’ye geldiği belirlenince, Alman makamları yakalanması için Türkiye’den yardım istedi. Emniyet Genel Müdürlüğü, durumu Konya Emniyeti’ne bildirdi. Selek’in, Selçuklu İlçesi Akıncılar Mahallesi’nde bir evde olduğunu tespit edildi. Konya polisi, 7 Kasım’da bir operasyonla Selek’i kaldığı evde yakaladı. Almanya’nın Ulm Kenti’nde doğan Selek, geçen yıl Haziran ayında Pakistan’a gitmiş, aynı yıl Aralık ayında Almanya’daki Ramstein adlı ABD üssünü gözetlerken yakalanmıştı. Yakalandığı sırada, Selek’in yanında Alman Der Spiegel dergisinin muhabiri Holger Ulrich Stark vardı.

İlgili Başlıklar:
Almanya (340 haber)
El Kaide (100 haber)
PKK (380 haber)
PKK Terörü (479 haber)






ANNESİNİN 90'INCI YAŞGÜNÜNÜ KUTLAMAYA GİDİYORDU: Çarpma anında otomobilin her iki ön kapısının da koptuğu ve defalarca takla atan otomobilin hurdaya döndüğü görüldü.

Aden körfezinde deniz ticaretine izin vermeyen Somalili korsanların, Yunanistan'a ait bir tankeri kaçırdıkları açıklandı.

MESAJ AMERİKA'YA: Rusya'nın ilk defa Pasifiklerin Ekvator bölümüne doğru balistik bir füze denemesinde bulunduğu bildirildi.

ABD, Kuzey Kore'yi teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarttığını bildirdi.

Almanya’da 2002’de çıkarılan yasayla genelevlerde çalışmanın "seks işçiliği" olarak tanımlanıp resmen meslek sayılması, genelevler arasındaki rekabeti artırdı.

DİYORLAR Kİ: BU FİLM ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİNİ BİLE ETKİLEYEBİLİR...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam