|
|
10 Ocak 2008 Perşembe 10:09
|
Dünya
|
BREZİLYA POLİSİ DİRENENİ VURUYOR: Polisle çatışmaya giren tam 1260 sivil ÖLDÜRÜLDÜ
Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde geçen yıl polisle çatışmaya giren bin 260 sivilin öldürüldüğü bildirildi.
Kamu Güvenliği Enstitüsünün raporuna göre, ölenlerin büyük kısmının, polisin sivillerin karıştığı çatışmalar için kullandığı tanımla, "polise direnme vakalarında" öldürüldükleri belirtildi.
Sivil ölümlerinin, 2006'ya kıyasla yüzde 18,5 oranında artış gösterdiği kaydedildi.
Emniyet Müdürü Gilberto Ribeiro, ölümle sonuçlanan vakaların artışının, polisin uyuşturucu tacirlerine karşı "daha agresif bir yaklaşım benimsemesinin sonucu olduğunu" söyledi.
Riberio, sayılardaki artışın polisin daha fazla şiddete başvurmasının değil daha fazla operasyon yapılmasının sonucu olduğunu, "uyuşturucu tacirlerini serbest bırakamayacaklarını" belirtti.
Rio de Janeiro Valisi Sergio Cabral da, benimsedikleri yöntemleri savunarak, medyayı, "kurbanlardan çok suçlulara anlayış göstermekle" suçladı.
Brezilya'daki insan hakları savunucuları ise, yönetimi "acımasız" bir yaklaşım benimsemekle suçluyor.
ANNESİNİN 90'INCI YAŞGÜNÜNÜ KUTLAMAYA GİDİYORDU: Çarpma anında otomobilin her iki ön kapısının da koptuğu ve defalarca takla atan otomobilin hurdaya döndüğü görüldü.
Aden körfezinde deniz ticaretine izin vermeyen Somalili korsanların, Yunanistan'a ait bir tankeri kaçırdıkları açıklandı.
MESAJ AMERİKA'YA: Rusya'nın ilk defa Pasifiklerin Ekvator bölümüne doğru balistik bir füze denemesinde bulunduğu bildirildi.
ABD, Kuzey Kore'yi teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarttığını bildirdi.
Almanya’da 2002’de çıkarılan yasayla genelevlerde çalışmanın "seks işçiliği" olarak tanımlanıp resmen meslek sayılması, genelevler arasındaki rekabeti artırdı.
DİYORLAR Kİ: BU FİLM ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİNİ BİLE ETKİLEYEBİLİR...
|