türk net en son haber 16 Ekim 2008Güncelleme: 16.10.2008 07:34 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Necmettin Erbakan
İlker Başbuğ
Milli Takım ve Milli Maçlar
Gazetecilik
Fatih Terim
Azerbaycan
Ermeni Girişimleri
İsrail
Ermeni
Cinayet
Add to Google

15 Ocak 2008 Salı 10:00 Dünya

Avrupa Birliği'nin 21'inci yüzyılda alacağı EN ÖNEMLİ KARAR, ne olacaktır? Türkiye'yi ALMAK...

İSPANYA BAŞBAKANI ÖYLE DİYOR:

"TÜRKİYE'NİN ÜYELİĞİ AB'NİN EN ÖNEMLİ KARARI OLACAKTIR"

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Türkiye'yi tam üye olarak kabul etme kararının, ''AB'nin, 21'inci yüzyılda alacağı en önemli kararı olacağını'' söyledi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen Türk-İspanyol İş Konseyi toplantısının kapanışında konuşan Zapatero, ''10 yıl sonra, veya 2020'de önemli değil, Türkiye AB'ye ne zaman girerse girsin bu karar, AB'nin 21'inci yüzyılda alacağı en önemli kararı olacaktır'' dedi.

Zapatero, ''Avrupa her zaman sözüne sahip çıkmıştır, umuyorum Türkiye ile ilgili kararını da değiştirmeyecektir'' diye ekledi.

AB'nin birlikte yaşama, demokrasi ve bir özgürlük projesi olduğunun altını çizen İspanya başbakanı, ''AB projesi, dünya barışının ilerlemesi için gereklidir. AB geliştikçe dünyada barış ve ilerleme de büyüyecektir. AB'nin kurulduğu dönemde İspanya demokratik ve özgür bir ülke değildi ve bu yüzden o aşamada yer almadı. Ancak İspanya, yaptığı radikal değişimlerle şu anda halkların ileriye doğru gitmelerine en iyi örnek oldu'' dedi.

Türk ekonomisinin son 5 yılda büyük aşamalar kaydettiğini ve sürekli geliştiğini vurgulayan Zapatero, ''yapıcı, ilerici, gelişen ekonomik ve siyasi ilişkiler ülkeler arasındaki anlayışı ve yakınlaşmayı da arttırır'' şeklinde konuştu.

İlgili Başlıklar:
Avrupa Birliği (183 haber)
AB - Türkiye İlişkileri (181 haber)






OLAY, İSRAİL'İN AZERİLERE SİLAH SATACAĞININ ORTAYA ÇIKMASIYLA BAŞLADI

Ceset ortada olmamasına rağmen anne suçlu bulundu

Takıları 5'inci yüzyıldan kalma bir mezarda bulan define avcısı, polise satmaya çalıştığı tarihi eserleri, yakalanacağını anlayınca nehre atmıştı.

Banyo ve yatak odalarına gizlediği kameralarla 10 yıl boyunca kiracılarını gözetleyen Alman ev sahibi, 18 yıl hapse çarptırıldı

Fransa’nın güneyindeki Nice kenti yakınlarındaki köyün Belediye Başkanı 73 yaşındaki Christian Iacono, erkek torununa tecavüz etmekle suçlanıyor.

Savcılar, 73 yaşındaki baba Fritzl hakkında dava açabilecek ve sapık baba hakim önüne çıkarılabilecek.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam