|
|
29 Ocak 2008 Salı 16:30
|
Dünya
|
'TÜRKİYE AB'DE Mİ? KESİNLİKLE HAYIR' Sarkozy'nin partisinden Türkiye karşıtı kampanya
Fransa'da iktidardaki Halk Hareketi Birliği'nden (UMP) 11 milletvekilinin Le Monde gazetesinde "Türkiye AB'de mi? Kesinlikle hayır" başlığıyla yayınladıkları ortak bildiride "Ermeni soykırımını tanımayan bir devleti entegre etmek imkansız" denildi.
Bildiride Türkiye'nin üyeliğinin "bütçe şoku yaratacağı" sadece, tarımda 11.3 milyar euroya mal olacağı savlarına da yer verildi.
Aralarında eski Dışişleri Bakanı Herve de Charette ile AP üyesi eski Türkiye Raportörü Alain Lamassoure'nin de bulunduğu 11 milletvekilinin, Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde'de yayınladıkları ortak bildiride Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin "Türkiye Avrupalı bir ülke değil, AB'de yeri yok" sözlerine dikkat çektikten sonra Türkiye'ye karşı sıraladıkları "argümanlar" özetle şöyle:
"-Avrupa'nın siyasi olarak var olması için sınırlarına ihtiyacı var ve bu sınırlar var. Türkiye, Asyalı bir ülke. Türkiye'nin Avrupa'ya girmesini sağlamak sınırlarımızın Kürdistan dağlarına kadar uzaması demek.
-Türkiye'nin üyeliği, yeni Avrupa'yı tehlikeye atacak bütçe şoku yaratır. Maliyeti birliğin yıllık bütçesinin dörtte birine eşit olur. Sadece tarımda yılda 11.3 milyar euroya mal olur.
-1.5 milyondan fazla ermeninin hayatına mal olan Ermeni soykırımını tanımayan, Kürt ve Kıbrıs sorunlarında ilerleme sağlamayan bir devleti entegre etmek imkansız.
-AB'nin tarihinde ilk defa aday bir ülke, üye bir devleti (Rum Kesimi) tanımayı reddediyor.
-İfade özgürlüğü, basın ve örgütlenme özgürlüklerini her zaman tanınmıyor. Ceza Kanunun 301. maddesi, başta Nobel ödüllü Orhan Pamuk olmak üzere gazeteci ve yazarları yargılamak için kullanılıyor."
Sarkozy'nin istediği gibi Türkiye ile sürdürülen üyelik müzakerelerinin "imtiyazlı ortaklık" ile sonuçlanması gerektiği savunulan bildiride Fransa'nın Akdeniz Birliği konusunda öncülük yapması gerektiği vurgulanırken de "Avrupa mimari ve olası genişlemeler konularında karar almak, ABD'ye düşmez" ifadesi de kullanıldı.
Le Monde'de yayınlanan bildiriye imza atan 11 milletvekili şunlar: Alain Lamassoure, Thierry Mariani, Bernard Carayon, Jean-Pierre Decool, Lionnel Luca, Christian Menard, Jean-Frederic Poisson, Philippe Vitel, Richard Mallie, Herve de Charette, Georges Fenech.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, İçişleri Bakanı olarak görev yaparken o zaman milletvekili, şimdi de hükümette bakan olan bir politikacının karısıyla yattığı iddia edildi
Aktütün Karakolu’na yönelik terörist saldırının ardından, Irak’taki bölgesel Kürt yönetimi ile ilk temas dün sağlandı.
Güçlü silahlarla donanmış Somalili korsanların kaçırdığı gemi ve diğer deniz taşıtları, genellikle sahil kasabası Eyl’e yanaştırılıyor.
Avusturyalı aşırı sağcı lider Jörg Haider'in, sabaha karşı öldüğü trafik kazasında kullandığı otomobilde yalnız olduğu bildirildi.
Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği Doktoru'nun LONDRA'DA BAŞINA GELENLERİN öyküsüdür:
ÇÜNKÜ: Komedyen, Eşitlik Bakanı olarak görev yapan eski model ve sunucu Carfagna'nın görevi cinselliğini kullanarak aldığı ve Berlusconi ile ilişkisi olduğu yönünde şaka yaptı
|