|
|
30 Ocak 2008 Çarşamba 08:46
|
Dünya
|
İngiltere tarihinin en büyük banka hırsızlığı vakasında SON İDDİA: Paralar, KKTC'de
İngiltere'nin en büyük nakit soygununu gerçekleştiren çetenin liderinin soygundan e lde ettiği 32 milyon sterlinle KKTC'ye kaçtığı sanılıyor
Bir yıl önce şubat ayında, İngiltere tarihinde görülmemiş bir soygun gerçekleşti.
Bankalara ve ATM'lere para dağıtan Securitas güvenlik şirketinden 53 milyon sterlin nakit para çalındı.
Paraların seri numaraları kayıtlı olmadığı için izi bulunamadı.
17 milyon sterline mal olan ve bir yıldır süren soruşturmada polis 5 maskeli hırsız, onlara suç ortaklığı yapan makyöz ve çalınan paranın 21 milyon sterlinine ulaşabildi.
Dün 5 hırsız hapis cezası alırken, ülkenin önde gelen gazetesi The Times çarpıcı bir iddiada bulundu.
Gazetenin haberine göre: Çete lideri Sean Lupton (47), çoktan KKTC'ye kaçtı. İngiltere'de yaşayan iki KKTC'li kardeş Hüseyin ve Mustafa B. ile burada çok sayıda lüks villa alıp satarak soygun parasını akladı.
KKTC'li kardeşler de kısa süre önce İngiltere'den ayrılıp KKTC'ye kaçtı...
Gazete, soyguncu çetenin liderlerinden olduğu sanılan bir kişinin de Fas'a kaçtığını, paranın bir kısmını da burada yatırım yaparak akladığını iddia etti. KKTC'nin Türkiye dışında tanınmadığına dikkat çeken Times, paraların ve soyguncuların "yasaların ulaşamadığı yerde" olduğunu belirtti. Daily Mail'e konuşan Baş Dedektif Mick Judgge "Paranın büyük bir bölümünün Lupton'la birlikte Kıbrıs'a (KKTC) gittiğine inanıyoruz" dedi. Paranın bir kısmının da Fas ve Arnavutluk'a kaçırıldığı sanılıyor.
Geçen yıl 21 Şubat'ta çete polis kılığına girerek Kent kentindeki Securitas şubesinin müdürü Colin Dixon'u (52) kaçırdı. Daha sonra yine polis kılığında müdür Dixon'un evine giderek bir kaza geçirdiğini söyledi. Eşi ve 7 yaşındaki çocuğunu da kaza yerine götürmek bahanesiyle evden çıkardı. Ancak ikisini de Dixon'u tuttukları çiftliğe götürdü. Ailesini öldürmek tehdidiyle Securitas merkezine götürüp tüm güvenlik barikatlarını aştırdı, şifreleri ele geçirdi, kasaları açtırdı. İçerideki 14 görevli ve Dixon Ailesi'ni de para kasalarının tutulduğu kafeslere kilitledi. 66 dakikalık soygunda 53 milyon sterlini kamyonlarına yükledi, kalan 100 milyon sterlin sığmayınca öylece bırakıp aldıkları kadarıyla kayıplara karıştı.
RESİM: Sean Lupton, çete lideri.
Dava Almanya'da sonuçlandı, ancak Alman yargısı Deniz Feneri'nin peşini bırakmıyor.
İmam Ömer Bekri Muhammed'in kızı Yasmin'in eski nişanlısı Yusuf Slasi konuştu: 'Polis üniformasıyla sevişmeyi çok severdi'
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a birer başsağlığı mesajı göndererek, ülkesinin bu saldırıyı lanetlediğini bildirdi.
Barzani ve Talabani'nin yaptıkları görüşmede, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi gereği üzerinde durdukları belirtildi.
İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, muhtemel bir ABD ve İsrail saldırısına karşı kendilerini savunacak yeterlilikte ve güçte olduklarını söyledi.
ABD, Japonya ve NATO müttefiklerine, ya Afganistan'a savaşması için asker ya da para göndermeleri çağrısında bulundu.
|