|
|
13 Şubat 2008 Çarşamba 02:52
|
Dünya
|
Hazreti Muhammed karikatürlerini çizen kişi, ölmüş olabilirdi
Danimarka’da Hz. Muhammed’e hakaret içeren ve Müslümanları rencide eden 12 karikatürü çizenlerden birisine saldırı planı ortaya çıkarıldı.
Dün sabaha karşı Aarhus kentinde düzenlenen baskında, Jyllands-Posten gazetesinin karikatüristlerinden Kurt Westergaard’a suikast planlayan 3 kişi tutuklandı. Saldırı planlayanlardan 2’sinin Tunuslu, birininse Fas kökenli Danimarkalı olduğu açıklandı. İslam dünyasını rahatsız eden 12 karikatür ilk kez Danimarka’nın Jyllands-Posten gazetesinde 2006’nın eylül ayında yayımlanmıştı. Daha sonra başka ülkelerde yayımlanan karikatürler, İslam dünyasında protesto gösterilerine yol açmıştı.
Hindistan’ın "Dhamtari" bölgesindeki Gandi Tapınağı’nda gazeteye tapılıyor.
"ORTAK KAYGIMIZ GÜVENSİZLİK, GÜVENSİZLİK TÜM BÖLGEYİ ETKİLİYOR"
İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Muttaki, Kocatepe Camii'nde cuma namazı kıldı.
NEDEN Mİ? ÇÜNKÜ O HALKI UYARIYOR
İngiltere’den Küba’ya giden bir yolcu uçağı, sarhoş bir yolcunun kokpit kapısını açmaya çalışması üzerine Bermuda’ya zorunlu iniş yaptı.
|