|
|
19 Şubat 2008 Salı 11:55
|
Dünya
|
Tanzanya'ya ilk kez bir Türk Cumhurbaşkanı gidiyor
ABDULLAH GÜL'DEN ÖNCE BU ÜLKEYE BUSH GİTTİ VE BUSH, 'ÜZERİNE RESMİ BASILI' KIYAFETLERLE KARŞILANDI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 26-28 Şubat tarihlerinde Tanzanya'ya resmi ziyarette bulunacak. Ziyaret, bu ülkeye cumhurbaşkanı düzeyinde yapılacak ilk ziyaret olacak.
Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Türk Sanayici ve İş Adamları Konfederasyonu (TUSKON) üyesi iş adamlarıyla birlikte 26 Şubat Salı günü Tanzanya'ya gidecek.
Gül, ziyaret kapsamında Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakhaya Mrisho Kikwete ile bir araya gelecek.
Cumhurbaşkanı Gül'ün, Afrika Birliğinin Genel Sekreterliği'ni yürüten Kikwete'den, BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine aday olan Türkiye için destek isteyeceği belirtildi. Ziyaret, Tanzanya'ya, cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olacak. Gül'ün heyetinde çok sayıda iş adamı da yer alacak.
Tanzanya'da 31 Mayıs-3 Haziran 2007 tarihleri arasında Türk İhraç Ürünleri Fuarı düzenleyen TUSKON, Türkiye-Tanzanya ticaret ve yatırım köprüsü kurarak, bu ülkeyle iş imkanlarını geliştirmeyi planlıyor. Afrika kıtasında yatırım imkanlarına sahip olan ve istikrarlı bir ülke olarak değerlendirilen Tanzanya ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesiyle Türkiye'nin ihracat pazarının genişletilmesi hedefleniyor.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, onuruna verdiği iftar yemeğinde ünlü Ermeni müzisyen Djivan Gasparyan’ın “Sarı Gelin” türküsünü seslendirmesiyle duygulu anlar y
KOKU, İNSANIN ÜZERİNE BİR YAPIŞTI MI, BİR DAHA ÇIKMIYOR. İŞTE FİLİSTİNLİLERİN BULDUĞU ÇARELER:
Kanada’da, girdikleri evin kedisini mikrodalga fırında yakarak öldüren gençlere 1 yıl gözetim altında tutulma ve 100 saat de toplum merkezlerinde çalışma cezası verildi.
AVRUPA Birliği’nin öğrenci değişim programı Erasmus’un öğrenci birliği ESN, Türklerle anlaşamayan Kıbrıs Rum kesimini attı.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan-Türkiye maçı için Erivan'a gitmesini ''tarihi ve cesur bir davranış'' olarak değerlendirdi.
Rusya'nın Venezuela ile bu yıl içinde Karayip Denizi'nde ortak tatbikat yapacağı bildirildi.
|