|
|
21 Şubat 2008 Perşembe 12:00
|
Dünya
|
Belçika savcısı, DHKP - C'nin BERAAT ETTİRİLMESİNE itiraz etti
Belçika'da Savcılık, terör örgütü DHKP-C ve üyelerine ilişkin son mahkeme kararına karşı Yargıtay'a başvurduğunu açıkladı.
Anvers Temyiz Mahkemesi, 7 Şubattaki kararında, terör örgütü DHKP-C üyesi sanıkları serbest bırakırken, bu kişilerin ve bağlı bulundukları örgütün Belçika dışındaki eylemlerini dikkate almayı da reddetmişti.
AB'nin terör örgütleri listesinde, Belçika'nın da onayıyla yer alan DHKP-C'yi "terör örgütü" veya "suç örgütü" olarak nitelendirmeyi de reddeden mahkeme, bu örgütün başı olan firari Dursun Karataş hakkında da "suçsuzluk" ve "beraat" kararı vermişti.
Firarda bulunan terörist Fehriye Erdal, 2 yıl tecilli hapis ve bin 230 avro para, Musa Asoğlu 3 yıl tecilli hapis ve bin 230 avro, Kaya Saz da 21 ay tecilli hapis ve bin 230 avro para cezasına çarptırılmıştı. Bu cezalara gerekçe olarak sadece "silah yasasına aykırı davranışlar" ve "sahte kimlik bulundurmak" unsurları gösterilmişti.
Belçika adaleti, daha önceki kararında, 28 Şubat 2006'da, söz konusu örgütün "terörist" niteliğini tanırken, Fehriye Erdal'a 4, örgütün başı Dursun Karataş'a 5, sözcüsü Musa Asoğlu'na 6, Kaya Saz, Bahar Kimyongür, Zerrin Sarı ve Şükriye Akar'a 4'er yıl hapis cezası vermişti. Gent Temyiz Mahkemesi de 7 Kasım 2006'da bu cezaları onamıştı.
Bu kararlar, "hakim atamasında usulsüzlük" gerekçesiyle iptal edilmiş, yargılamanın tekrarlanmasına gidilmişti.
Savcılığın itirazı ve Yargıtay'a başvurması üzerine, dava gelecek aylarda Belçika adaleti tarafından tekrar ele alınacak.
Kitapta Hz. Muhammed’in eşi Hz. Ayşe’yle ilişkisinde CİNSEL AYRINTILARA DA yer veriliyor.
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Ukrayna'ya yaptığı ziyarette liderlerle Gürcistan krizini görüştü.
DEMEK İSTEDİĞİ, 'BU İŞİN ALLAHIN EMRİ' OLDUĞU İDDİASI
BUNCA VİZE SIKINTISI YAŞARKEN MEĞER HİÇ BAŞVURUDA BULUNUP 'DÜZELTİN BU DURUMU' DEMEMİŞİZ
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Suriye’nin başkenti Şam’dan İran’a seslenerek, Tahran yönetiminin nükleer programını durdurmaması halinde, “Bir sabah uyandığımızda İsrail’in saldırmış olduğunu g
|