|
|
23 Şubat 2008 Cumartesi 11:42
|
Dünya
|
Danimarka'daki kundaklamalara makale ile açıklama: Eylemlerin Hazreti Muhammed karikatürleriyle ilgisi yoktur
Danimarka gazetelerinden Politiken, Kopenhag'ta yaşanan kundaklama olayların nedenlerini bir makale ve eylemleri gerçekleştiren gençlerin mektubuyla açıkladı.
Son günlerde artan kundaklama olaylarını gerçekleştirenlerin bir bölümünün Müslüman gençlerden oluştuğunu bildiren gazete, bu eylemlerin nedenlerini yayınladığı bir makale ile açıkladı.
Eylemlerin nedenlerinden birinin polisin gençlere karşı ırkçı davranışlarda bulunması olduğunu yazan gazete bir başka nedenin ise medyanın göçmen gençleri sorunlu ve işsiz gençler olarak göstermesi olduğunu bildirdi.
Gençlerin gazeteye gönderdikleri mektupta ise, ileride kendilerine daha iyi davranılması umuduyla eylemleri durduracaklarını belirtiliyor. Makale ve mektuptaki açıklamalarda, eylemlerin karikatürlerle ilgili olmadığı ifade ediliyor.
Afganistan'da bir tutukluya kötü muamelede bulunmak ve tutukluya yapılan kötü muameleyi amirlere bildirmemek suçlamalarıyla 2 ABD askeri hakkında dava açıldı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Birlik Partisi CDU kendisini 'genelev' skandalı içinde buldu.
Papua Yeni Gine'de, 20 yıldır süren kabile savaşlarına son verebilmek için...
Polis sokak ortasında adamı tekme tokat dövdü, kurbanın kimliği ortaya çıkınca ülke ayağa kalktı.
Avrupa'nın bir numaralı sperm vericisi Hollandalı Ed Houben'in HİKAYESİDİR:
Latin Amerika ülkesi Kosta Rika'da, milli ordunun lağvedilişinin 60. yıl dönümü dün törenle kutlandı.
|