|
|
25 Şubat 2008 Pazartesi 07:32
|
Dünya
|
SOSYALİST KRALLIK... Devlet başkanlığı 'ağabeyden kardeşe' geçti
KARDEŞ, DAHA GENÇ: SADECE 76 YAŞINDA... Raul Castro, resmen Küba'nın yeni lideri
Geçen salı günü devlet başkanlığı ve silahlı kuvvetler başkomutanlığı görevinden ayrıldığını açıklayan Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun (81) yerine kardeşi Raul Castro (76) seçildi. Fidel Castro, 19 ay önce geçirdiği ağır bağırsak ameliyatından sonra görevini geçici olarak kardeşi Raul'a devretmeşti.
Başkent Havana'da toplanan Küba Ulusal Meclisi'nin dünkü oturumunda tek aday olarak önerilen Raul Castro'nun 5 yıllığına devlet başkanlığı görevine seçildiği açıklandı. Meclis Başkanı Ricardo Alarcon, Küba Devrimi'nin önde gelen isimlerinden Jose Ramon Machado'nun da devlet başkan yardımcılığına seçildiğini duyurdu.
Raul Castro, seçilmesinden hemen sonra yaptığı açıklamada, "Emaneti devralıyorum, ama Fidel'e danışmayı sürdüreceğim" dedi. Raul Castro, önemli kararlarda ağabeyine danışmayı sürdüreceğini belirtirken, "Küba Devrimi'nin başkomutanı tektir, Fidel'dir ve hepimizin bildiği Fidel'in yeri doldurulamazdır. Yalnızca Komünist Parti, liderinin kendisine emanet ettiği güvenin saygın mirasçısı olabilir" diye konuştu. Küba Parlamentosu da Raul Castro'nun, devletle ilgili tüm önemli konularda Fidel Castro'ya danışma önerisini kabul etti.
Afganistan'da bir tutukluya kötü muamelede bulunmak ve tutukluya yapılan kötü muameleyi amirlere bildirmemek suçlamalarıyla 2 ABD askeri hakkında dava açıldı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Birlik Partisi CDU kendisini 'genelev' skandalı içinde buldu.
Papua Yeni Gine'de, 20 yıldır süren kabile savaşlarına son verebilmek için...
Polis sokak ortasında adamı tekme tokat dövdü, kurbanın kimliği ortaya çıkınca ülke ayağa kalktı.
Avrupa'nın bir numaralı sperm vericisi Hollandalı Ed Houben'in HİKAYESİDİR:
Latin Amerika ülkesi Kosta Rika'da, milli ordunun lağvedilişinin 60. yıl dönümü dün törenle kutlandı.
|