|
|
27 Şubat 2008 Çarşamba 13:03
|
Dünya
|
Kürt yönetimi: PKK'NIN HER TÜRLÜ LOJİSTİK DESTEĞİNİ KESTİK; hastanelerimizde PKK'lı tedavi edilmiyor
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, sınır ötesi harekatta yaralanan teröristlerin hastanelerinde tedavi edilmediğini öne sürdü.
Bölgesel yönetimin yetkilisi Cabbar Yaver, TSK'nın Irak'ta sürdürdüğü operasyonlar sırasında yaralanan terör örgütü PKK mensuplarının hastanelerinde tedavi edilmediğini söyledi.
Yaver, şöyle konuştu:
''Hastanelerimizde tedavi gören hiçbir PKK'lı yok. PKK'nın her türlü lojistik desteğini kestik. Onlara ambargo uyguluyoruz.
Bazı internet sitelerinde ölü ele geçirilen bir PKK'lının üzerinde peşmerge kimliğinin çıktığına dair haber var. Bu doğru değildir. Kimlik çıkmışsa bile, sahtedir. Bizi bu savaşa çekmek isteyenler olabilir. Ama biz bu oyuna gelmeyiz. Bize karşı saldırı yapılmadığı sürece bu işe dahil olmayız. Kimse peşmergeyi bu işin içine çekmesin.''
Afganistan'da bir tutukluya kötü muamelede bulunmak ve tutukluya yapılan kötü muameleyi amirlere bildirmemek suçlamalarıyla 2 ABD askeri hakkında dava açıldı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Birlik Partisi CDU kendisini 'genelev' skandalı içinde buldu.
Papua Yeni Gine'de, 20 yıldır süren kabile savaşlarına son verebilmek için...
Polis sokak ortasında adamı tekme tokat dövdü, kurbanın kimliği ortaya çıkınca ülke ayağa kalktı.
Avrupa'nın bir numaralı sperm vericisi Hollandalı Ed Houben'in HİKAYESİDİR:
Latin Amerika ülkesi Kosta Rika'da, milli ordunun lağvedilişinin 60. yıl dönümü dün törenle kutlandı.
|