Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 3 Aralık 2008Güncelleme: 03.12.2008 01:20 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Avrupa Birliği
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
İlker Başbuğ
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Add to Google
03 Mart 2008 Pazartesi 10:06 Dünya

DEVLET BAŞKANLIĞI'NI GARANTİLEYEN DİMİTRİ MEDVEDEV: 'DEVLET BAŞKANLIĞIM PUTİN DÖNEMİNİN DEVAMI OLACAK'

Rusya'daki devlet başkanlığı seçimlerinden zaferle ayrılan Dimitri Medvedev, Rus lider Vladimir Putin'in gücünü muhafaza etme sözü verdi.

1990'lı yıllardan bu yana Putin'le birlikte çalışan 42 yaşındaki Medvedev, Kızıl Meydan'daki kutlamalar sonrasında, seçim karargahında gazetecilere yaptığı açıklamada, devlet başkanlığı görevinin, Putin'in 8 yıllık döneminin "doğrudan bir devamı" olacağını söyledi.

Kremlin Sarayı'nın kapısından Putin'le birlikte yan yana yürüyerek çıkan Medvedev, Devlet Başkanı seçilmesinden sonra yaptığı ilk açıklamada, devlet başkanlığının, "Putin tarafından yürütülen politikaların doğrudan devamı olacağını" kaydetti.

Başbakan olacak 55 yaşındaki Putin'le ortak bir çalışma yürüteceğini vurgulayan Medvedev, bununla birlikte devlet başkanı olarak Rusya'nın çıkarlarının tüm yasal araçlarla savunulması için dış politikada kontrolü elinde bulunduracağını söyledi.

7 Mayıs'ta yeni görevine başlayacak olan Medvedev, Kızıl Meydan'daki kutlama törenlerinde yaptığı konuşmada, "İstikrarı ve hayat kalitesini artırıp, seçtiğimiz yolda ileriye doğru yürüyeceğiz" dedi.

Putin ise, "Böyle bir zafer birçok yükümlülüğü de beraberinde getiriyor. Bu zafer, son 8 yıldır takip ettiğimiz başarılı icraatların devam edeceğinin bir garantisi olacaktır" diye konuştu.
Muhalefet ise, "seçimlerin sahne arkasından, eski bir KGB ajanı olan Putin'in müdahalesiyle" gerçekleştirilmesinden yakındı. Seçimlere girmesi yasaklanan eski Başbakan Mikhail Kasyanov ise, "Bu seçim, iktidarı bir kişiden diğerine devreden gizli bir KGB operasyonu" yorumunda bulundu.

İlgili Başlıklar:
Dimitri Medvedev (22 haber)
Rusya (429 haber)
Vladimir Putin (104 haber)

Kaynak: İHA





Afganistan'da bir tutukluya kötü muamelede bulunmak ve tutukluya yapılan kötü muameleyi amirlere bildirmemek suçlamalarıyla 2 ABD askeri hakkında dava açıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisi Hristiyan Birlik Partisi CDU kendisini 'genelev' skandalı içinde buldu.

Papua Yeni Gine'de, 20 yıldır süren kabile savaşlarına son verebilmek için...

Polis sokak ortasında adamı tekme tokat dövdü, kurbanın kimliği ortaya çıkınca ülke ayağa kalktı.

Latin Amerika ülkesi Kosta Rika'da, milli ordunun lağvedilişinin 60. yıl dönümü dün törenle kutlandı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam