türk net en son haber 29 Ağustos 2008Güncelleme: 29.08.2008 10:11 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Bilgisayar Üreticileri
İncirlik
Dalay Lama
Doğumkontrol ve Doğum Sağlığı Bilgisi
Otomobil Endüstrisi
Haşim Kılıç
Genelkurmay Haberleri
Yaşar Büyükanıt
Deniz Baykal
Dışişleri Bakanlığı
Add to Google

04 Mart 2008 Salı 11:46 Dünya

BM, İran'a yaptırımları daha da sertleştirdi

BM Güvenlik Konseyi, hassas nükleer faaliyetlerini askıya almayı reddettiği için İran'a uygulanan yaptırımları daha da sertleştirdi.

Tahran hükümetine 15 aydır uygulanan ekonomik ve ticari yaptırımların daha da sıkılaştırılmasını öngören 1803 sayılı karar tasarısı, bu akşam yapılan oylamada, 15 üyeden 14'ünün oyuyla kabul edildi. Endonezya çekimser oy kullandı.

Fransa, İngiltere ve Almanya'nın ortaklaşa hazırladığı karar tasarısında, 2006 aralığında kabul edilen 1737 sayılı karar tasarısıyla getirilen yaptırımlar biraz daha sertleştiriliyor.

İran'a uranyum zenginleştirme faaliyetlerini durdurması için üç ay süre verilen yeni tasarıda, İran'ın nükleer programıyla bağlantısı bulunan kişi ve kurumlar sıralanıyor. Bunların yurt dışındaki mal varlıkları donduruluyor, bazılarına seyahat yasağı getiriliyor.

Karar metninde, İran'a sivil veya askeri amaçlarla kullanılacak hassas teknolojik ürünlerin satışı yasaklanıyor, İran bankalarıyla ilişkilerde uyanık olunması isteniyor.

İran'ın BM Bbüyükelçisi Muhammed Hazai, Konsey'in tutumunu protesto etti ve Konsey'i "bazı üyelerin isteklerine boyun eğmekle" suçladı.

Tahran hükümeti, yeni karar tasarısını daha oylama yapılmadan reddetmiş ve tasarının, meşruiyetten yoksun olduğunu iddia etmişti.

İlgili Başlıklar:
Birleşmiş Milletler (68 haber)
İran (381 haber)






Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama'nın karın ağrısı şikâyeti nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

SURİYE Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın eşi Esma, 2008 Arap First Lady’si seçildi.

Papa'nın ’Bu küfrün, bu zındıklığın günleri sayılı’ dediği heykel 'insanoğlunun korkularını irdeliyor' muş

Efsane Kung Fu yıldızı Bruce Lee'nin Hong Kong'taki evi seks oteli oldu.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam