|
|
08 Mart 2008 Cumartesi 02:28
|
Dünya
|
Talabani: Kürt kedisi demedim Irak kedisi dedim
Celal Talabani, geçen yıl PKK'lıların teslimiyle ilgili tepkilere yol açan "Kürt kedisi bile vermem" sözüne açıklık getirdi: "Yanlış anlaşıldı. Ben Irak'ın devlet başkanıyım. Irak kedisi dedim"..
Celal Talabani son olarak 2003 yılında Irak Yürütme Konseyi Başkanı olarak geldiği Ankara'ya bu defa Cumhurbaşkanı sıfatıyla ve Türkiye'nin Kuzey Irak'taki kara operasyonundan 8 gün sonra ayak bastı.
75 yaşındaki Talabani, Saddam'ın eski Boeing uçağıyla geldiği Ankara'ya elinde baston ile indi. Talabani, çalışma ziyaretiyle ağırlandı ancak protokolde ilginç uygulamalar dikkat çekti. Önce uzun bir süre baş başa görüşen iki Cumhurbaşkanı, daha sonra heyetlerarası görüşmeye geçti.
Gül, görüşmede terör örgütünün Irak'taki barınmasına son verilmesi halinde ortak vizyon oluşturmayı önerdi. Bunun için iki ülke arasında ziyaretlerin de hemen başlaması kararlaştırıldı. Gül, "Vizyonumuz, ulusal uzlaşısını tamamlamış, komşularıyla barışık ve müreffeh bir Irak" dedi.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay da terör örgütü mensuplarının Irak'taki faaliyetlerini gösteren ve Interpol tarafından aranan Irak'taki PKK'lıların listesinin de bulunduğu dosyayı sundu. Talabani ve Gül birbirine "Sayın Cumhurbaşkanı" diyerek hitap etti. Talabani, Gül'ü Bağdat'a davet etti ve Gül de prensipte bu daveti kabul ettiğini iletti.
Talabani, Gül ile ortak basın toplantısında geçen yıl PKK liderlerinin teslim edilmesiyle ilgili sarfettiği "Kürt kedisi bile vermem" sözlerini hatırlatan soru üzerine şunları söyledi:
"Yanlış bir anlama söz konusu. Ben Kürt kedisi değil, Irak kedisi dedim. Ben Irak cumhurbaşkanıyım. Ve bir Iraklıyı, Türkiye gibi dost ülke de olsa, teslim etmek Irak anayasasına aykırıdır."
ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'a tarihi bir ziyarette bulunduğunu" belirterek, "iki ülkenin milli takımları arasındaki bir futbol maçının lider
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, onuruna verdiği iftar yemeğinde ünlü Ermeni müzisyen Djivan Gasparyan’ın “Sarı Gelin” türküsünü seslendirmesiyle duygulu anlar y
KOKU, İNSANIN ÜZERİNE BİR YAPIŞTI MI, BİR DAHA ÇIKMIYOR. İŞTE FİLİSTİNLİLERİN BULDUĞU ÇARELER:
Kanada’da, girdikleri evin kedisini mikrodalga fırında yakarak öldüren gençlere 1 yıl gözetim altında tutulma ve 100 saat de toplum merkezlerinde çalışma cezası verildi.
AVRUPA Birliği’nin öğrenci değişim programı Erasmus’un öğrenci birliği ESN, Türklerle anlaşamayan Kıbrıs Rum kesimini attı.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan-Türkiye maçı için Erivan'a gitmesini ''tarihi ve cesur bir davranış'' olarak değerlendirdi.
|