türk net en son haber 7 Ekim 2008Güncelleme: 07.10.2008 02:41 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Deprem
Cemil İpekçi
YTL Haberleri
İlber Ortaylı
İnşaat Sektörü
Polis Emniyet Haberleri
Kuveyt
Arap Dünyası
İslam Ülkeleri İslam Dünyası
ABD Kökenli Mortgage Krizi
Add to Google

24 Mart 2008 Pazartesi 16:57 Dünya

Alman mahkemesi 'anladı': Alman devletinden aldıkları işsizlik parasını PKK'ya veriyorlarmış

ALMAN MAHKEMESİNİN TERÖR ÖRGÜTÜ PKK KARARI

Almanya'nın Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi, terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki organizasyonlarında yer alanların, Alman devletinin sosyal kurumlarından aldıkları paraları örgüte verdikleri tespitinde bulundu.

Almanya'da çeşitli tarihlerde terör örgütü PKK adına faaliyet yürüttükleri ve eylem yaptıkları gerekçesiyle yargılanan terör örgütünün sorumlularından Vehbi Azak, Halat Kesbir, Ali Seven, Bozan Ateş, Ali Kıran, Hasan Adır ve Sait Hasso'yu 2 yıl 2 ay hapis cezasına çarptıran Düsseldorf Eyalet Yüksek Mahkemesi'nin kararının ayrıntıları belli oldu.

Kararda, PKK yandaşlarının, devletin sosyal kurumlarından aldıkları paraları örgüte verdikleri belirtiliyor.

Gerekçeli kararda, terör örgütü PKK'nın Almanya'daki "Bölge" ve "Alan" birimlerinin yapıları ve sorumlularının özellikleri de detaylı bir şekilde anlatılıyor.

Kararda, söz konusu sorumluların, Federal Almanya sınırları içerisinde beyan ettikleri resmi ikamet adreslerinde oturmadıkları ve sürekli yaşadıkları kent ve ikamet yerlerini değiştirdikleri bildirildi.

İlgili Başlıklar:
Almanya (338 haber)
PKK (379 haber)

Kaynak: AA





Dava Almanya'da sonuçlandı, ancak Alman yargısı Deniz Feneri'nin peşini bırakmıyor.

İmam Ömer Bekri Muhammed'in kızı Yasmin'in eski nişanlısı Yusuf Slasi konuştu: 'Polis üniformasıyla sevişmeyi çok severdi'

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a birer başsağlığı mesajı göndererek, ülkesinin bu saldırıyı lanetlediğini bildirdi.

Barzani ve Talabani'nin yaptıkları görüşmede, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi gereği üzerinde durdukları belirtildi.

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, muhtemel bir ABD ve İsrail saldırısına karşı kendilerini savunacak yeterlilikte ve güçte olduklarını söyledi.

ABD, Japonya ve NATO müttefiklerine, ya Afganistan'a savaşması için asker ya da para göndermeleri çağrısında bulundu.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam