türk net en son haber 7 Ekim 2008Güncelleme: 07.10.2008 10:36 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Gökdelenler
Arap Sermayesi
Arap Dünyası
Fast Food Endüstrisi
Vladimir Putin
Rusya
Seçim Haberleri
Brezilya
Genelkurmay Haberleri
Türk Silahlı Kuvvetleri
Add to Google

31 Mart 2008 Pazartesi 10:06 Dünya

Bu terminalde günde dört bin bavul kayboluyor

Londra’daki Heathrow Havaalanı’nın perşembe günü açılan terminalinde yaşanan kaos nedeniyle 24 bin kişinin uçuşu iptal oldu, 15 bin bavul kayboldu

İngiltere’nin başkenti Londra’da Heathrow Havaalanı’nın, perşembe günü Kraliçe Elizabeth’in katıldığı törenle açılan yeni terminalinde kaos yaşanıyor.

British Airways’in (BA) imajını “yerle bir ettiği” yorumları yapılan 5 numaralı terminalde özellikle bagaj işlemlerinin gereğince yapılamadığı ve 15 bin bavulun “kayıp” olduğu belirtiliyor. Gün başına yaklaşık 4 bin bavulun kaybolduğu terminalin işletmesini üstlenen BA’nın sözcüsü, kayıp bagajların bulunup sahiplerine ulaştırılmasının bir hafta alacağını belirtti.

Havaalanındaki hizmetin yetersizliği yüzünden iptal edilen uçak seferlerinin sayısı da her geçen gün artıyor. Önceki gün 330 uçağın kalkması gereken Heathrow Havaalanı 5’inci terminalde 67 uçuşun iptal edildiği bildirildi.

4.3 milyar sterline mal olan yeni terminalde açılıştan bu yana büyük çoğunluğu da bagaj işlemlerindeki aksamalardan dolayı iptal edilen sefer sayısının 200’ü bulduğu bildirildi.
BA’nın kayıp bagajların yolculara ulaştırılması için mümkün olan en kısa yolu kullanacağı, bir sonraki uçakla göndermenin mümkün olmaması halinde bagajların sahiplerine gemi, kurye gibi yollarla ulaştırılmasına çalışılacağı bildirildi.

Heathrow Havaalanı’nda 5 numaralı terminalin hizmete girdiği perşembe gününden bu yana seferlerin iptal edilmesinden etkilenen yolcu sayısının da 24 bin olduğu açıklandı.
Bu arada yolcularına karşı taahhütlerini yerine getirmeyen BA’nın yolcu başına 5 bin sterline varan cezalar ödemesinin de söz konusu olduğu belirtildi.

İlgili Başlıklar:
Havaalanları - Havalimanları (59 haber)
İngiltere (537 haber)






Peru'da dün akşam Richter ölçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Başkanı Bush, kurtarma planının uygulanması ve piyasaların yeniden itibar kazanmasının zaman alacağını ama sonunda başarılı olacağına inandığını belirtti.

ABD'nin California eyaletinde işsiz ve parasız kalan bir adam, eşini, 3 çocuğunu ve kayınvalidesini öldürdükten sonra intihar etti.

Yiyecek bulabilmek için Patagonya’dan Brezilya kıyılarına giden binlerce şaşkın penguen, uçakla evlerine geri gönderildi. YORGUNLUKTAN ÖLECEKLERDİ...

Kenya’da Maasai çobanları, kuraklığın hüküm sürdüğü ülkede nüfuslarının artmasını önlemek için keçilere prezervatif uygulaması başlattı.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın güvenliğini sağlayan Metropolitan Polis Teşkilatı içindeki ırkçılık iddiaları ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam