türk net en son haber 11 Ekim 2008Güncelleme: 11.10.2008 08:58 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Avusturya
Genelkurmay Haberleri
Cemil Çiçek
Yaşar Büyükanıt
Silah Sanayii
Fransa
ABD Kökenli Mortgage Krizi
Formula 1
Aydoğan Babaoğlu
Ergenekon Davası
Add to Google

06 Nisan 2008 Pazar 12:06 Dünya

BUSH VE PUTİN FÜZE KALKANI KONUSUNDA ANLAŞAMADI

ABD Başkanı George Bush ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Rusya'nın sayfiye kenti Soçi'de yaptıkları görüşmede, füze kalkanı konusunda aralarındaki farklılıkları gideremediler, ancak iki ülke ilişkilerinin geleceği için ''stratejik çerçeve'' konusunda anlaştılar.

Putin, Bush ile görüşmelerden sonra düzenlenen basın toplantısında, ortak deklarasyonu okuyarak, ''Amerikan tarafı kaygılarımızı dinledi'' dedi.

Bush ile 8 yıllık görevi boyunca sürdürdüğü ilişkinin ''çoğunlukla olumlu'' olduğunu ifade eden Putin, ''Bazen diyalog oluşturmak çok zor oldu. Ülkelerimiz arasında mevcut sorunlar konusunda hala anlaşmazlıklar var. Ortak payda bulma çalışmaları çok kolay değildi'' ifadelerini kullandı.

Ortak deklarasyonda, ABD ve Rusya'nın potansiyel füze tehditlerine karşı bir sistem oluşturulmasıyla ilgilendiği belirtilerek, Rusya ve ABD'nin füze kalkanı konusunda diyaloğu yoğunlaştırmaya ve yeni ABD önerilerinin Moskova'nın kaygılarını hafifletebileceğine dikkat çekildi.

Deklarasyonda, Rusya'nın ABD'nin Çek Cumhuriyeti ve Polonya'daki füze kalkanı planlarına karşı olmaya devam ettiğine özellikle vurgu yapıldı.

İlgili Başlıklar:
George W. Bush (190 haber)
Asker (254 haber)
Vladimir Putin (99 haber)

Kaynak: AA





Avusturyalı aşırı sağcı lider Jörg Haider'in, sabaha karşı öldüğü trafik kazasında kullandığı otomobilde yalnız olduğu bildirildi.

ÇÜNKÜ: Komedyen, Eşitlik Bakanı olarak görev yapan eski model ve sunucu Carfagna'nın görevi cinselliğini kullanarak aldığı ve Berlusconi ile ilişkisi olduğu yönünde şaka yaptı

Alman Federal Eyalet Temsilciler Meclisi (Bundesrat), çifte vatandaşlığı reddetti.

İsrail'de, Yahudilerin kutsal günü Yom Kippur'da Yahudilerle Araplar arasında çatışmanın çıktığı Akko kentinde gerginlik sürüyor.

Tibet'in ruhani lideri Dalai Lama'nın hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın başkanlık uçağından ilk görüntüler basına yansıdı. İşte, İran liderinin yurtdışı gezilerinde kullandığı uçağından kareler...

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam