türk net en son haber 21 Mart 2010Güncelleme: 21.03.2010 12:42 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
İsveç
Gurbetçi Haberleri Yeryüzü Türkleri
Yanardağ Faaliyetleri
Mezar Cenaze Kültürü
ÖDP
Turizm
Çevre Sağlığı
Küresel Isınma
Çevre Sorunları
Coca Cola
Add to Google
21 Nisan 2008 Pazartesi 07:11 Dünya

Şii'ler MİNARELERİ kullandı

Minarelerden yükselen çağrılarda, “İşgalciyi yenin. Onu evlerinizden kovun” denildi.

ABD 2.5 milyon Şii’nin yaşadığı ve Şiilerin kalesi olarak bilinen Sadr semtini kuzeyden doğuya bir duvarla ayırmaya hazırlanırken, radikal Şii lideri Mukteda Sadr, hükümet kuvvetleriyle Amerikan birliklerinin operasyonlarının sürmesi halinde “açık savaş” tehdidinde bulundu. Necef’te yazılı açıklama yayınlayan Sadr, “Son defa uyarıyorum. Hükümet tercihini barıştan yana yapmalı ve kendi halkını hedef alan şiddeti durdurmalı. Aksi halde felaket hükümeti olacaktır” ifadesini kullandı.

İŞGALCİYİ KOVUN

Sadr, “hükümetin içine sızan milislerin eylemlerine son verilmesini” istediği açıklamasında, “yoksa kurtuluşa kadar sürecek açık bir savaş başlatacaklarını” bildirdi. Şii lideri, “Hükümet, işgal kuvvetinden en kısa sürede çekilme takvimi talep etmeli” ifadesini de kullandı. Sadr’ın açıklaması, Bağdat’ın şiddetli çatışmalara sahne olan Şii Sadr semtinde minare hoparlörlerinden halka duyuruldu. Minarelerden yükselen çağrılarda, “İşgalciyi yenin. Onu evlerinizden kovun” denildi. Minareleri kullanan Sadr yanlıları, Sadr mahallesindeki kuşatmanın kaldırılmasını istedi. ABD’yi Şiiler arasına nifak tohumları saçmakla da suçlayan Sadr yanlıları, Irak emniyet kuvvetlerinin “kendi kardeşleriyle karşı karşıya gelmemelerini” istedi. 2.5 milyona yakın nüfusa sahip Sadr semti, günlerdir çatışmalara sahne oluyor.

RICE, IRAK’A GİTTİ

Irak’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüştü. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Irak’ın kendileri için çok önem taşıyan bir ülke olduğunu ifade ederek, ülkenin kıymetinin bilinmesinin gerektiğini söyledi. Rice, “Arap ülkelerine ziyaretlerde bulunuyorum ve ilk olarak Irak’ı ziyaret ettim. Irak, önemli ve doğal zenginliklere sahip bir ülke. Buranın kıymetini bilelim. Irak güvenlik güçlerinin gerçekleştirdikleri başarıdan çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Ayrıca gerçekleştirilen emeklerin bu sayede boşa gitmediğini de anlamış bulunmaktayız. Fakat Irak halkına da burada barışı sağlaması için görev düşüyor” dedi. Rice, Irak’tan sonra Kuveyt’i ziyaret edeceğini açıkladı.

İlgili Başlıklar:
Irak (395 haber)
Irakta Şii Sünni Gerginlikleri (39 haber)
Mukteda Sadr (13 haber)






İSVEÇ'İN Göteborg kentinde yaşayan Türklerin bir bölümü, Ermeni iddialarını içeren tasarının parlamentoda kabul edilmesine büyük destek veren Sosyal Demokrat Parti'den istifa etti.

İzlanda'nın güneyindeki tehlikeli yanardağ patlaması, sivil savunma dairesini de, hızlı buz erimesi ve sel tehlikesine karşı harekete geçirdi.

İLK TURU SOSYALİSTLER ÖNDE GÖTÜRMÜŞTÜ: Fransa'da seçmenler, bölgesel seçimlerin ikinci turu için bugün sandık başına gidecek.

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda görevleri sırasında şehit edilenlerin aileleriyle bir araya geldi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, İsrail'e ait iki Gulfstream tipi askeri uçağına, 17 Mart 2010 tarihinde Türk hava sahasından üst uçuş izni verildiğini bildirdi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye'nin Ermenistan'ı suçlamaya ve koşul öne sürmeye hakkı olmadığını öne sürdü.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam