türk net en son haber 11 Ekim 2008Güncelleme: 11.10.2008 11:40 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Sarkozy
Fransa
Irak Türkiye İlişkileri
Kuzey Irak
Aktütün - Sınır Karakolu
Muzaffer Eryılmaz
OYAK
Somali
Afrika
Avusturya
Add to Google

05 Mayıs 2008 Pazartesi 16:11 Dünya

Avusturyalı baba 'akıl hastası': Hapse GİRMEMELİ

Avukatına göre, hapsettiğini kızını 24 yıl boyunca taciz etmekle suçlanan Avusturyalı Josef Fritzl'ın 'akıl sağlığı yerinde değil ve hapse girmemesi gerekiyor.'

BBC - Avukat Rudolf Mayer, müvekkilinin mahkemeyle yüzleşmek yerine psikiyatri kliniğine yatması gerektiğini söyledi.

Mayer, Fritzl'ın mahkemeye çıkmasının, konunun basında işleniş biçimi nedeniyle adil olmayacağını söyledi.

Avusturya polisi, 73 yaşındaki Fritzl'ın Avusturya'nın Amstetten kasabasında evinde oluşturduğu hücrede hapsettiği kızı Elisabeth'e tecavüz ettiğini açıklamıştı.

Bu arada Fritzl'ın bir akrabası da, Avusturyalı babanın 1967 yılında da bir tecavüz suçundan hüküm giydiğini söyledi.

Associated Press ajansı için yapılan bir televizyon röportajında konuşan Fritzl'ın baldızı, Christine R., gaddar olarak nitelediği Fritzl'ın, hüküm giydiği suçtan ötürü 'bir buçuk yıl hapis yattığını sandığını' söyledi.

'Sınırlı sorumluluk'

Avusturya'da geçerli yasalar uyarınca belli bir süre öncesine dair sicil kayıtlarının silindiğini söyleyen polis ise bu iddialar hakkında konuşmayı reddetti.

Avusturya hukukuna göre mahkumiyetler, kişilerin sicilinden beş yıl gibi kısa bir süre içinde çıkarılıyor.

Fritzl'ın avukatı Rudolf Mayer, mahkeme tarafından talep edilen bir psikiyatrik muayenenin müvekkili hakkında eksiksiz bir değerlendirme sonucunu yansıtmadığını, ayrı bir rapor talep edebileceklerini söyledi.

Alman Bild am Sonntag gazetesine bir demeç veren Mayer şunları söyledi:

"Bence, Josef Fritzl akıl hastasıdır. Bu nedenle de davranışları üzerinde sınırlı sorumluluğu bulunmaktadır. Müvekkilim, bana göre, bir hapishane yerine, güvenli bir psikiyatri kliniğine yatırılmalıdır."

Avukat Rudolf Mayer ayrıca 'bazıları tarafından anlaşılması güç olsa da, bir canavarı değil bir insanı savunduğunu' söyledi ve "Şimdiden Bay Fritzl ile beraber hücreye konmam gerektiğini söyleyen tehdit mektupları almaya başladım" diye konuştu.

Kerstin'in sağlık durumu

Elisabeth Frizl, polisin açıklamasına göre, babasından, üçü kendisiyle beraber hücrede hapsedilen ve özgür kalıncaya hayatlarında hiç gün ışığı görmeyen, toplam yedi çocuk dünyaya getirmişti.

Tutuklu bulunan Josef Fritzl ise suçunu yazılı bir açıklama ile itiraf etmişti.

Fritzl, bunun ötesindeki soruları yanıtlamayı reddediyor.

Polis ise hücredeki detaylar ve ipuçları ile şüphelinin yaşamına ilişkin bilgi toplamaya devam ediyor.

Elisabeth ve çocukları şu anda Avusturya makamlarınca bir psikiyatri kliniğinde koruma altında bulunuyorlar.

Elisabeth Friztzl'ın sağlık durumu kötü olan Kerstin adlı 19 yaşındaki kızı ise hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

İlgili Başlıklar:
Ensest İlişkiler (30 haber)
Avusturya (52 haber)






Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, İçişleri Bakanı olarak görev yaparken o zaman milletvekili, şimdi de hükümette bakan olan bir politikacının karısıyla yattığı iddia edildi

Aktütün Karakolu’na yönelik terörist saldırının ardından, Irak’taki bölgesel Kürt yönetimi ile ilk temas dün sağlandı.

Güçlü silahlarla donanmış Somalili korsanların kaçırdığı gemi ve diğer deniz taşıtları, genellikle sahil kasabası Eyl’e yanaştırılıyor.

Avusturyalı aşırı sağcı lider Jörg Haider'in, sabaha karşı öldüğü trafik kazasında kullandığı otomobilde yalnız olduğu bildirildi.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği Doktoru'nun LONDRA'DA BAŞINA GELENLERİN öyküsüdür:

ÇÜNKÜ: Komedyen, Eşitlik Bakanı olarak görev yapan eski model ve sunucu Carfagna'nın görevi cinselliğini kullanarak aldığı ve Berlusconi ile ilişkisi olduğu yönünde şaka yaptı

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam