türk net en son haber 5 Temmuz 2008Güncelleme: 05.07.2008 01:07 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ergenekon Davası
Beşiktaş
Hurşit Tolon
Dolar Kuru
Borsa Endeksi
Jandarma Kuvvetleri
Mahkeme Koridorlarından
Fethullah Gülen
Polemik
Hıncal Uluç
Add to Google

08 Mayıs 2008 Perşembe 14:20 Dünya

Nükleer çanta TV kameraları karşısında Medvedev’e teslim edildi ve söylentiler sona erdirildi

İDDİALAR VARDI: Putin, o çantayı vermeyecek kendisini BAŞKOMUTAN yapmayacak deniyordu...

Dün Kremlin’de törenle yemin ederek devlet başkanlığı görevini Putin’den devralan Medvedev, nükleer şifreleri içeren kara çantayı da "başkomutan" sıfatıyla teslim aldı.

Medvedev yemin töreninden sonra ilk iş başbakanlık görevini Putin’e verdi.

DÜNKÜ TÖRENDEN:

RUSYA’nın başkenti Moskova’da dün düzenlenen görkemli törenle, 2 Mart başkanlık seçimlerini Vladimir Putin’in desteğiyle kazanan yakın çalışma arkadaşı Dmitriy Medvedev, Rusya Anayasası üzerine yemin ederek yeni devlet başkanı oldu.

Kremlin Sarayı’nda Rusya siyasi elitinin yanı sıra yabancı ülke büyükelçilerinin de katıldığı 1.750 kişilik grup şahitliğinde görevi Putin’den devralan Medvedev, çok iddialı hedeflerini de daha ilk günden açıkladı.

Medvedev, "Başkan Putin, Rusya’nın dev bir hamle yapabilmesi için gerekli alt yapıyı hazırladı. Ondan devraldığım bu şanslı dönemi çok iyi değerlendirmek gerek. Rusya’ya hizmet yemini ederken hedefimi Rus halkına layık olduğu daha fazla kişisel özgürlük ve ekonomik serbesti verilmesi şeklinde özetleyebilirim. Rusya’nın dünyada yaşanılacak en cazip ülkelerden biri haline gelmesi için gece gündüz çalışacağıma söz veriyorum" dedi.

ABD’den sonra en büyük nükleer güç olan Rusya’da devlet başkanlığının el değiştirmesi sırasında nükleer çantanın akıbeti de merak ediliyordu. Putin’in Kremlin’den ayrılıyor olması, ancak pratikte Başbakan olarak dizginleri elinde tutacak olması "Acaba nükleer çanta yine Putin’de mi kalacak" söylentilerine yol açmıştı.

Ancak dün yemin töreninden sonra nükleer çanta TV kameraları karşısında Medvedev’e teslim edildi ve söylentiler sona erdirildi. Savunma Bakanı Anatoly Serdyukov’un da hazır bulunduğu törende askeri bir yetkili, "Başkomutan yoldaş! İzninizle, ülkemizin stratejik kuvvetlerinin kontrolünü takdim ediyorum" diyerek çantayı Medvedev’e verdi.

İlgili Başlıklar:
Dimitri Medvedev (14 haber)
Vladimir Putin (91 haber)
Rusya (350 haber)






Fransa'da meclis ile senato arasında yoğun tartışmalara yol açan ve Türkiye'yi doğrudan ilgilendiren anayasa değişikliğinden vazgeçilmesi ihtimali güçlendi.

Çin'in kirli ve pis kokulu umumi tuvaletleriyle meşhur başkenti Pekin, olimpiyatlar sayesinde temiz tuvaletlere kavuşacak. Halk, yine olimpiyatların sayesinde lüks addedilen tuvalet kağıdı ve sabun gi

BİR GRUP, 'İNGİLİZLER SUÇLU' DİYOR; DİĞER GRUP, 'BU CİNAYET BAŞKA ÜLKELERDE DE OLABİLİRDİ'

Başbakan Berlusconi'nin sarışın meleği Mariarosaria Rossi, muhafazakarları kızdırmaya devam ediyor.

İsrail’in Kudüs kentindeki en işlek caddelerinden Yafa’ya buldozerle girerek katliam yapan 30 yaşındaki Filistinli inşaat işçisi Hussam Dwaith’in aslında Yahudi bir kıza duyduğu aşk nedeniyle cinnet g

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY