türk net en son haber 5 Temmuz 2008Güncelleme: 05.07.2008 01:28 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ergenekon Davası
Beşiktaş
Hurşit Tolon
Dolar Kuru
Borsa Endeksi
Jandarma Kuvvetleri
Mahkeme Koridorlarından
Fethullah Gülen
Polemik
Hıncal Uluç
Add to Google

10 Mayıs 2008 Cumartesi 07:23 Dünya

Kraliçe, Bursa'da Yeşil Cami'de KURAN DİNLEYECEK

Tam 37 yıl sonra ikinci kez Türkiye’ye gelecek olan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in programı netleşti.

13 Mayıs Salı günü ilk durağı Ankara’ya inecek olan II. Elizabeth, önce Anıtkabir’i ziyaret edecek.

İngiltere Büyükelçiliği yetkilileri, Kraliçe’nin Anıtkabir’i görmeyi çok arzu ettiğini ve bu ziyaretin kendisini heyecanlandırdığını belirttiler. Kraliçe ve eşi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşılanacak. Cumhurbaşkanı’nın Kraliçe için vereceği resmi yemekte, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası çeşitli eserleri seslendirecek.

İngiltere Büyükelçiliği, Kraliçe’nin doğum günü olarak kutladıkları Milli Günleri’ni, ziyaret nedeniyle erkene alarak cuma günü kutlayacak. Resepsiyonda, İngiltere’nin ulusal simgelerinden olan futbol ve at yarışı temaları da kullanılacak.

Kişisel ilgi alanlarından birinin ipek olması nedeniyle Kraliçe’nin programına Bursa da dahil olmuştu. Bursa’da 5 saatlik bir program hazırlandı. Kentte ipek alışverişi yapacak olan Kraliçe, İpek Yolu temalı bir moda gösterisini de izleyecek. Bursalı çocuklar, Kraliçe’nin yanında Karagöz ve Hacivat’ın kuklalarını yapacaklar. Ardından, onun isteği üzerine Hacivat - Karagöz gösterisi sunulacak.

EŞİ TOFAŞ’I GEZECEK

Kraliçe’nin Hacivat-Karagöz gösterisi izlemek istemesinin nedeni ise Yeşil Cami’nin inşaatında çalışırken, atışmaları nedeniyle inşaatın uzamasına neden olan Hacivat ile Karagöz’ün Osman Gazi tarafından asılmaları.

Bursa’da meşhur Yeşil Cami’yi de ziyaret edecek olan Kraliçe Elizabeth, burada Yeşil Türbe’nin restorasyonu ile ilgili brifing alacak. Caminin imamı da Kraliçe için Kuran okuyacak. Kraliçe Elizabeth’e, altın işlemeli Kur’an-ı Kerim hediye edilecek, İznik çinilerinin tarihi ve özellikleri hakkında bilgi verilecek.

Kraliçe’nin eşi Edinburg Dükü Prens Philip de, TOFAŞ fabrikasını gezerek, kişisel ilgi alanı olan araba imalatı konusunda bilgi alacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, Bursa programında Kraliçe’ye eşlik edecek.

Boğaz’da resepsiyon

İSTANBUL’DA Kabataş Lisesi’ni gezecek olan Kraliçe, ardından Boğaz gezisi yapacak. “İstanbul Modern”i gezecek olan Kraliçe, Irak asıllı İngiliz tasarımcı Zaha Hadid’in yaklaşık 10 milyar dolara mal olan ve Ocak 2009’da uygulanmaya başlanacak projesinin tasarımlarını inceleyecek. Proje, kültür merkezi, opera binası, göl ve çevresi, kamu binaları, alışveriş merkezi, marinası ve meydanıyla dünyanın en ilginç mimari eserlerini barındırıyor.

Kraliçe ve Prens, Boğaz’da demir alacak Kraliyet Donanması’na ait HMS ILLUSTRIOUS uçak gemisinde resepsiyon verecek.

BURSA'DAN BİR HABER...

KRALİÇE II. Elizabeth’in 37 yıl önceki Türkiye ziyaretinden sonra kendisine mektup yazarak teşekkür eden Bursalı İsmail Ürkmez, Kraliçe’nin gelişini sabırsızlıkla bekliyor.

Bursa Mehter Takımı zilzenlerinden (zil çalan) 65 yaşındaki İsmail Ürkmez ile Kraliçe arasındaki hikaye 37 yıl öncesine dayanıyor. Kraliçe’nin 1971’deki Türkiye ziyareti sırasında Avusturya’da işçi olarak çalışan Ürkmez, Kraliçe’nin o dönem basında çıkan ve Türkiye’yi öven sözlerinden çok etkilenmiş. Bunun üzerine, bir mektup yazmış.

Sonrasını kendi ağzından dinleyelim: “Avusturya’da kaldığım eve önce ajanlar geldi. Bana sorular sordular. Sonra çalıştığım işyerinde araştırma yaptılar. Sonra İngiltere’nin Avusturya Büyükelçiliği’nden çağırdılar. Yazdığım mektubun Kraliçe’ye ulaştırıldığını söyledi. Aradan 1 ay geçtikten sonra ev adresime gelen büyükçe bir zarfın içinden Kraliçe’nin fotoğrafı ile bana yazdığı cevap mektubu çıktı. Kraliçe mektupta ilgimden dolayı bana teşekkür ediyordu. O kadar sevindim ki hemen çerçevelettim. Bursa Mehter Takımı olarak onu karşıladığımızda ‘Hoş geldin’ demek istiyorum. Eğer bu gerçekleşirse İngiltere’de Kraliyet ailesi için konser vermeyi isteyeceğim.”

İlgili Başlıklar:
Bursa (77 haber)
İngiliz Kraliyet Ailesi (59 haber)
İngiltere (485 haber)






Fransa'da meclis ile senato arasında yoğun tartışmalara yol açan ve Türkiye'yi doğrudan ilgilendiren anayasa değişikliğinden vazgeçilmesi ihtimali güçlendi.

Çin'in kirli ve pis kokulu umumi tuvaletleriyle meşhur başkenti Pekin, olimpiyatlar sayesinde temiz tuvaletlere kavuşacak. Halk, yine olimpiyatların sayesinde lüks addedilen tuvalet kağıdı ve sabun gi

BİR GRUP, 'İNGİLİZLER SUÇLU' DİYOR; DİĞER GRUP, 'BU CİNAYET BAŞKA ÜLKELERDE DE OLABİLİRDİ'

Başbakan Berlusconi'nin sarışın meleği Mariarosaria Rossi, muhafazakarları kızdırmaya devam ediyor.

İsrail’in Kudüs kentindeki en işlek caddelerinden Yafa’ya buldozerle girerek katliam yapan 30 yaşındaki Filistinli inşaat işçisi Hussam Dwaith’in aslında Yahudi bir kıza duyduğu aşk nedeniyle cinnet g

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY