|
|
15 Mayıs 2008 Perşembe 06:53
|
Dünya
|
Bush Ortadoğu turuna İsrail’den başladı
ABD Başkanı George Bush, İsrail’in kuruluşunun 60’ıncı yıldönümü törenlerine katılmak ve barış görüşmelerine ivme kazandırmak için İsrail’e gitti.
ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da Bush ve eşi Laura ile aynı uçakta geldi. Bush, kendisini karşılayan Olmert’i kucakladı. Olmert, “ABD ile stratejik ittifakımız, İsrail’in güvenliğinin temel taşlarından biridir” diye konuştu.
Kanada’da, girdikleri evin kedisini mikrodalga fırında yakarak öldüren gençlere 1 yıl gözetim altında tutulma ve 100 saat de toplum merkezlerinde çalışma cezası verildi.
AVRUPA Birliği’nin öğrenci değişim programı Erasmus’un öğrenci birliği ESN, Türklerle anlaşamayan Kıbrıs Rum kesimini attı.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan-Türkiye maçı için Erivan'a gitmesini ''tarihi ve cesur bir davranış'' olarak değerlendirdi.
Rusya'nın Venezuela ile bu yıl içinde Karayip Denizi'nde ortak tatbikat yapacağı bildirildi.
Pakistan'da suikaste kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun kocası Asıf Ali Zerdari, devlet başkanı seçildi.
Birden kalabalığa girip ortalığa işeyen kırmızı suratlı maymunu yakalamak için polis ağlarla geziyor.
|