|
|
21 Mayıs 2008 Çarşamba 09:20
|
Dünya
|
ETA'NIN 1 NUMARASI FRANSA'DA YAKALANDI
İspanya'daki terör örgütü ETA'ya yönelik Fransa'da düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün "1 numarası" olarak bilinen "Thierry" lakaplı Francisco Javier Lopez Pena'nın da olduğu 4 örgüt üyesinin yakalandığı bildirildi.
İspanyol ve Fransız jandarmalarının Fransa'nın güneyindeki Bordeaux kenti yakınlarında ortak düzenlediği operasyonda yakalandığı belirtilen Thierry'nin, ETA'nın 2006 yılındaki son ateşkes ilanından bu yana liderliğini yaptığı ifade edildi.
ETA'nın siyasi ve askeri kanadının lideri olan 50 yaşındaki Thierry'nin 1980 yılında örgüte girdiği, bir ara yasa dışı Batasuna partisinin de sözcülüğünü yaptığı ve 1983 yılından bu yana kaçak olduğu açıklandı.
Thierry'nin son olarak 2006 yılının Aralık ayında ETA'nın, Madrid'deki Barajas havaalanının otoparkında düzenlediği ve 2 kişinin ölümüne yol açan saldırıya karışanlar arasında olduğu belirtildi.
Polisin açıklamasında, Thierry ile birlikte yakalanan biri kadın 3 örgüt üyesinin Ainhoa Ozaeta Mendiondo, İgor Suberbiola ve yasa dışı Batasuna partisinden eski Bask parlamenteri Jon Salaberria oldukları ifade edildi.
Almanya’nın başkenti Berlin’de bugün bir şubesi açılacak olan Madame Tussaud’s Müzesi’nde Nazi diktatörü Adolf Hitler’in de mumyasının bulunması faşizm karşıtlarının ve Yahudi örgütlerinin tepkisini ç
İngİLtere ‘de Lordlar Kamarası’nın en üst düzey yargıcı olan Lord Phillips, şeriat hukukunun bazı ilkelerinin, İngiliz hukukuyla çatışmadığı sürece, hukukun bazı alanlarında kullanılabileceğini söyled
Biz Müslümanlar yeni Yahudileriz diyenlerin sayısı HIZLA artıyor
Amerikan Jeolojik Gözlem Merkezi, sabaha karşı meydana gelen depremde can kaybı bildirilmediğini açıkladı.
Türkiye’yi sarsan Ergenekon operasyonu kapsamında yapılan tutuklamaları değerlendiren İngiliz Reuters haber ajansı, söz konusu örgütlenmenin uyduruk olduğunu savundu.
Spritüel Federasyonu'nun İngiltere temsilcisi eski Çin yöntemleriyle en küçüğü 14 yaşında 7 kıza tecavüzden 5 yıl hapse mahkûm oldu
|