|
|
22 Mayıs 2008 Perşembe 10:53
|
Dünya
|
Depremi haber veren saat
Japonlar, şimdi de deprem uyarısında bulunan saat yaptı. Bir elektronik ve bir saat grubunun işbirliğiyle geliştirilen duvar saati, erken deprem uyarısı sinyalini anteniyle algılıyor ve sahibini sesli olarak uyarıyor.
Deprem uyarısı gelince, dijital saatin çevresi değişik renklerde yanıp sönüyor, saat ve tarihin yazdığı LCD ekranında bu kez depreme kaç saniye kaldığı ve deprem büyüklüğünün ne olacağı yazıyor. Bütün bunlara sesli mesaj eşlik ediyor.
Japon Meteoroloji Kurumunun geliştirdiği erken uyarı sistemi, deprem riskini TV’ler ve radyolar başta olmak üzere çeşitli vasıtalarla insanlara iletiyor. Saati geliştiren şirket, bu uyarıyı radyo sinyaliyle saate gönderiyor.
Başlangıçta sadece hassas bölgelere ve kuruluşlara verilen alarm, 2007 ekiminde bütün kamuoyuyla paylaşılmaya başladı. Alarm sadece büyük sarsıntı riski belirince veriliyor.
Bir şirket yetkilisi, “Saatimiz prototip aşamasında. Piyasaya süreceğimiz tarihi henüz belirlemedik” dedi.
Almanya’nın başkenti Berlin’de bugün bir şubesi açılacak olan Madame Tussaud’s Müzesi’nde Nazi diktatörü Adolf Hitler’in de mumyasının bulunması faşizm karşıtlarının ve Yahudi örgütlerinin tepkisini ç
İngİLtere ‘de Lordlar Kamarası’nın en üst düzey yargıcı olan Lord Phillips, şeriat hukukunun bazı ilkelerinin, İngiliz hukukuyla çatışmadığı sürece, hukukun bazı alanlarında kullanılabileceğini söyled
Biz Müslümanlar yeni Yahudileriz diyenlerin sayısı HIZLA artıyor
Amerikan Jeolojik Gözlem Merkezi, sabaha karşı meydana gelen depremde can kaybı bildirilmediğini açıkladı.
Türkiye’yi sarsan Ergenekon operasyonu kapsamında yapılan tutuklamaları değerlendiren İngiliz Reuters haber ajansı, söz konusu örgütlenmenin uyduruk olduğunu savundu.
Spritüel Federasyonu'nun İngiltere temsilcisi eski Çin yöntemleriyle en küçüğü 14 yaşında 7 kıza tecavüzden 5 yıl hapse mahkûm oldu
|