|
|
26 Mayıs 2008 Pazartesi 07:34
|
Dünya
|
CİNSİYETİ DEĞİŞECEK... Avustralya'da ergenlik bunalımına giren 12 yaşındaki kız, annesinin desteğiyle erkek olacak
ANNESİ İLE BABASI FARKLI CEPHELERDE. BABA OLMAZ DİYOR, ANNE 'OLSUN'... Avustralya'da 12 yaşındaki bir kıza, cinsiyet değiştirebilmesi için onay verilmesi tartışma yarattı.
Victoria eyaletinde yaşayan ve adı belirtilmeyen kızın, ergenlik süreci nedeniyle psikolojisinin bozulduğu kaydedildi. Regl olmaya başladığı, göğüslerinin büyüdüğü söylenen genç kızın, bunların durdurulmasını istediği, yoksa "intihar etme" tehdidinde bulunduğu bildirildi.
Babasının karşı çıkmasına rağmen, annesi aile mahkemesine başvurarak, kızının cinsiyetinin "erkek" olarak değiştirilmesini istedi.
Mahkeme, psikiyatrist ve bir aile danışmanının gözetiminden geçen kızın bu talebine onay verdi.
Karara göre, kızın cinsiyeti aşamalı olarak değiştirilecek.
Ancak kızın babası ile birçok etik kurul bu karara karşı çıktı.
"Kızını bir erkek olarak görmeyi kabul edemeyeceğini" belirten baba, kararın yeniden düşünülmesini istedi.
Anne ise, "Üzülüyorum ama desteklemekten başka bir çarem yok" dedi.
Tıbbi kararların etik değerlerini inceleyen kuruluşlardan birinde uzman olan Dr. Nicholas Tonti de, "12 yaş kişinin tam bir kararsızlık dönemidir. Genç kızın cinsiyet değiştirme talebini destekleyen karar hakkında şüpheliyim" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın, onuruna verdiği iftar yemeğinde ünlü Ermeni müzisyen Djivan Gasparyan’ın “Sarı Gelin” türküsünü seslendirmesiyle duygulu anlar y
KOKU, İNSANIN ÜZERİNE BİR YAPIŞTI MI, BİR DAHA ÇIKMIYOR. İŞTE FİLİSTİNLİLERİN BULDUĞU ÇARELER:
Kanada’da, girdikleri evin kedisini mikrodalga fırında yakarak öldüren gençlere 1 yıl gözetim altında tutulma ve 100 saat de toplum merkezlerinde çalışma cezası verildi.
AVRUPA Birliği’nin öğrenci değişim programı Erasmus’un öğrenci birliği ESN, Türklerle anlaşamayan Kıbrıs Rum kesimini attı.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan-Türkiye maçı için Erivan'a gitmesini ''tarihi ve cesur bir davranış'' olarak değerlendirdi.
Rusya'nın Venezuela ile bu yıl içinde Karayip Denizi'nde ortak tatbikat yapacağı bildirildi.
|