türk net en son haber 11 Ekim 2008Güncelleme: 11.10.2008 22:53 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Somali
Afrika
Amerika Rusya Çekişmesi
Kuzey Kore
Vefat Haberleri
Genelkurmay Haberleri
Türk Silahlı Kuvvetleri
Askeri Operasyonlar
Benzinde İndirim Haberleri
IMF Türkiye İlişkileri
Add to Google

02 Haziran 2008 Pazartesi 10:08 Dünya

SALDIRININ GEREKÇESİ HAZRETİ MUHAMMED KARİKATÜRLERİ... Danimarka büyükelçiliğine bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediler: 8 kişi öldü

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bomba yüklü araçla Danimarka Büyükelçiliği'ne düzenlenen intihar saldırısında en az 8 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Ölenlerden 2'sinin polis, birinin de yabancı olduğu öğrenildi.

Saldırıda büyükelçiliğin ana kapısında meydana gelen şiddetli patlamada elçilik binasında kısmi hasar meydana gelirken, yakınlardaki Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Ofisi de hasar gördü. Patlamanın çok kuvvetli olmasından dolayı aracın parçalarının 300 metre uzağa kadar fırladığı bildirildi. Kurtarma görevlisi İsmetullah Mervat, patlamadan sonra hastanelere 8 ceset götürdüğünü açıkladı. Ölen yabancının hangi ülkeden olduğu ise açıklanmadı.

İslamabad Emniyet Amiri Aşgar Gardizi, ilk belirlemelerin saldırının patlayıcılar yerleştirilmiş bir araçla yapılan intihar saldırısı olduğunu gösterdiğini söyledi. Saldırı sonrasında elçiliğin yakınında bulunan Norveç Büyükelçiliği de hemen kapatıldı.

Saldırının, Danimarka'da Hazreti Muhammed'e hakaret edilen iğrenç karikatürlerin zaman zaman yeniden gazetelerde yayımlanmasından dolayı yapılmış olabileceği ifade ediliyor. Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Moller, saldırıyı kınadı ve bu tür saldırılardan korunmak için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bakanlık, vatandaşlarının mecbur olmadıkça Pakistan'a seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu. Ülkedeki Danimarkalıların da teyakkuz halinde olmaları istendi.

İlgili Başlıklar:
Pakistan (125 haber)
Danimarka (45 haber)






Aden körfezinde deniz ticaretine izin vermeyen Somalili korsanların, Yunanistan'a ait bir tankeri kaçırdıkları açıklandı.

MESAJ AMERİKA'YA: Rusya'nın ilk defa Pasifiklerin Ekvator bölümüne doğru balistik bir füze denemesinde bulunduğu bildirildi.

ABD, Kuzey Kore'yi teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarttığını bildirdi.

Almanya’da 2002’de çıkarılan yasayla genelevlerde çalışmanın "seks işçiliği" olarak tanımlanıp resmen meslek sayılması, genelevler arasındaki rekabeti artırdı.

DİYORLAR Kİ: BU FİLM ABD BAŞKANLIK SEÇİMLERİNİ BİLE ETKİLEYEBİLİR...

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, İçişleri Bakanı olarak görev yaparken o zaman milletvekili, şimdi de hükümette bakan olan bir politikacının karısıyla yattığı iddia edildi

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam