türk net en son haber 5 Temmuz 2009Güncelleme: 05.07.2009 20:11 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Trafik Kazaları
    Ilısu Barajı
    Irak Türkiye İlişkileri
    İsrail
    ADSL
    İnternet
    Michael Jackson
    Domuz Gribi
    Futbolda Transferler
    Osmanlı Tarihi
    Add to Google
    02 Haziran 2008 Pazartesi 15:07 Dünya

    GAZETE OKUMAYA EN ÇOK ZAMANI TÜRKLER AYIRIYOR

    Türklerin, günde 74 dakikayla gazete okumaya en çok zaman ayıran ulus olduğu bildirildi.

    İsveç'in Göteborg kentinde toplanan Dünya Gazeteler Birliğinin (AMJ) yayımladığı "Rakamlarla Dünya Basını" raporuna göre, dünyada her gün 532 milyon adet gazete basılıyor ve satılıyor. Bu, ücretsiz gazetelerle birlikte 573 milyonu geçiyor.

    Dünyadaki gazete sayısının 11 bin 926 olduğunu belirten AMJ raporunda, gazeteleri her gün ortalama 1,7 milyar insanın okuduğunu kaydediyor.

    232 ülkede gazete yayımlandığı belirtilen rapora göre, Japonlar, bin kişiye düşen 624 günlük gazeteyle dünyanın en çok gazete okuyan milleti olmayı sürdürüyor. Japonya'yı, bin kişide 580 gazeteyle Norveç, bin kişide 503 gazeteyle Finlandiya ve bin kişide 449'ar gazeteyle İsveç ve Singapur izliyor.

    Günde 74 dakikayla gazete okumaya en çok zaman ayıran Türkleri, 54 dakikayla Belçikalılar, ortalama 48'er dakika ile Finler ve Çinliler izliyor.

    İlgili Başlıklar:
    Gazetecilik (184 haber)
    Medya (291 haber)






    Dünyanın en büyük eğlence ve çocuk parkı Disneylan'da iki gezi trenin çarpması sonucu, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "iki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çaplı bir ulusal uzlaşmaya vardık" sözleriyle, bugüne kadar açıkça hiç kullanmadığı iki devletli çözüm ifadesini kul

    Yarınki zirvenin ilişkilerde “balayı” başlatması beklenmiyor, ancak göreli olarak görevlerine yeni başlayan iki lidere birlikte çalışma olanağı sağlayacağı düşünülüyor.

    Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin verdiği bilgiye göre 250 bine yakın Türk, Türkiye'de, geri kalanı ise Bulgaristan'da seçime katılacak.

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam