türk net en son haber 14 Mart 2010Güncelleme: 14.03.2010 21:09 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
    Ana sayfa haber
    Politika Haber
    Toplum Haber
    Ekonomi Haber
    Dünya Haber
    Yaşam Haber
    Spor Haber
    Görüntülü Haber
    Haber İndeksi
    Haber Arama
    Haber Arşiv
    Hava Durumu
    Yazarlar
    Haber Başlıkları
    Araştırma Dosyaları
    Haber Yorumlar
    Haber Üyelik Merkezi
    Haber Üyelik Merkezi

    Güncel Başlıklar
    Bursaspor
    Diyarbakırspor
    Deniz Baykal
    Şehit ve Gazi Haberleri
    PKK Terörü
    Romanlar
    Manisaspor
    Turkcell Süper Lig
    Adnan Polat
    Eskişehirspor
    Add to Google
    03 Haziran 2008 Salı 15:55 Dünya

    İki lise öğretmeni, 'Türkiye Cumhuriyeti devleti derslere girerken türban takmamıza izin vermiyor' diyerek AİHM'e gitmişti...

    AİHM'DE BAŞÖRTÜSÜ DAVASINDA KARAR: Türkiye, HAKLI

    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), başörtüsü taktıkları için görevden uzaklaştırılan iki öğretmenin açtığı davada, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

    AİHM, Fatma Karaduman ve Sevil Tandoğan'ın 2004 yılında açtıkları davayla ilgili verdiği kararda, ''Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AİHS) adil yargılanma hakkıyla ilgili 6. maddesi 1. fıkrasını ihlal ettiği'' görüşüne vardı.

    Mahkeme, başvuru sahipleri için maddi tazminata gerek görmedi.

    AİHM, gerekçeli kararında, Danıştay başsavcısının görüşlerine davacıların yanıt verememeleri nedeniyle adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini bildirdi.

    Sakarya'da İmam Hatip Lisesinde görevli Fatma Karaduman ve Sevil Tandoğan, derslere başörtüsüyle girdikleri gerekçesiyle haklarında idari dava açılmış ve 2001 yılında görevlerinden alınmıştı.

    AİHM, 3 Nisan 2007 tarihinde aldığı kararda, başvuru sahiplerinin, ''din ve vicdan özgürlüklerin ihlal edildiği'', ''ayrımcılığa maruz kaldıkları'' ve ''mal ve mülkiyet haklarının ihlal edildiği'' yolundaki şikayetlerinin incelenmeye alınmasını reddetmişti.

    Mahkeme, bu şikayetlerin incelenmeye alınmamasına gerekçe olarak, daha önce yine başörtüsü taktığı gerekçesiyle okuldan kaydı silinen Leyla Şahin'in AİHM'ye yaptığı başvuruya ilişkin gerekçeli kararı emsal göstermişti.

    İlgili Başlıklar:
    Türban Sorunu (428 haber)
    AİHM Başvuruları (41 haber)
    AİHM Kararları (86 haber)
    Eğitim Haberleri (592 haber)

    Kaynak: AA





    Fransa'da Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e 'güven oylamasına' dönüşen bölgesel seçimler için halk sandık başına gidiyor.

    İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerden birini çizen İsveçli Lars Vilks’i öldürme planları yapan ikinci bir Amerikalı Müslüman kadının, İrlanda’da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

    VAİZ KOCA, KARISINA MÜDAHALE ETMEMEKTE HAKLI MIYDI? ABD'de kendisini bir odaya kilitleyerek uzunca sürecek bir oruca başlayan 55 yaşındaki kadın, ölü bulundu. HOLLYWOOD, BU OLAYDAN BİR FİLM ÇIKARTIR:

    İsveç Başbakanı Fredrick Reinfeldt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak, İsveç Parlamentosunda alınan son kararla ilgili üzüntülerini bildirdi.

    İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, İsveç Parlamentosunda Ermeni tasarısının kabul edilmesinden üzüntü duyduğunu söyledi.

    Endonezya Meteoroloji ve Jeofizik Kurumu, depremin merkezinin Kuzey Mollucas bölgesindeki Labuha Adasının güneydoğusunda, 132 kilometre açıkta ve 56 kilometre derinlikte olduğunu, tsunami uyarısı yapı

    Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
    NET Haber
    Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
    resmi abonesidir.
    NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
    Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
    Reklam