|
|
05 Haziran 2008 Perşembe 01:59
|
Dünya
|
Yunanistan’da gözler ilk eşcinsel nikâhın kıyıldığı Tilos’ta
Gerek hükümet gerekse kilise, bir erkek ve bir kadın eşcinsel çifti, dindar ada sakinlerinin tepkisini çekmemek için önceki sabah 07.00’de evlendiren Belediye Başkanı Anastasios Aliferis’i yaylım ateşine tuttu.
Adalet Bakanı Sotiris Hacigakis, “Eşcinsel evliliğine izin veren kanun maddesi yok” derken kilise bunun ‘sapıklık’ olduğunu, gençlere kötü örnek oluşturduğunu belirtti. Rodos Adası Savcılığı da Aliferis aleyhinde soruşturma açtı. Aliferis, Yunan yasalarında da, Avrupa hukukunda da eşcinsel evliliği yasaklayan madde olmadığını söyleyerek, “Kanunlarda öngörülmüyor ama suç işlemiş sayılıyorum. Bu kabul edilemez” dedi.
84 yaşındaki adam ya 4 eş seçecek ya da "ölecek"...
McCain'in kampanya merkezine tehdit mektubu ve beyaz toz içeren zarf gönderildi. Zarfın açıldığı merkezde görevli 19 kişi sağlık kontrolünden geçti.
Irak'ta bulunan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın dün geceyi Türkiye'de geçirdiği bildirildi.
Sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı'ndan geçtiğini duyurduğumuz Almanya ve İspanya gemileri Karadeniz'e doğru yol alıyor.
Uçağın düşmesiyle ilgili bilgi veren şirket yetkilileri, uçağın piste ilk çıktığında hava girişindeki sorunun pilot tarafından fark edildiğini söylediler.
|