|
|
10 Haziran 2008 Salı 21:28
|
Dünya
|
Avrupa Birliği ile Amerika'nın yaptığı ZİRVEDEN şu karar çıktı: İran'ı daha da sıkıştıralım
AVRUPA + AMERİKA, TOPYEKÜN İRAN'A KARŞI İŞBİRLİĞİ YAPIYOR AMA SONUÇ ALAMIYOR
AB-ABD zirvesinde liderler, İran'a BM yaptırımlarının ötesinde yeni yaptırımlar uygulamaya hazır olduklarını bildirdi.
Slovenya'nın Brdo kentinde 3 saat süren zirve sonunda yayımlanan bildiride, ABD ve Avrupalı müttefiklerinin, İran'ın uranyum zenginleştirme programının muhtemel sonucu olarak nükleer silah elde etmesine izin verilmemesi konusunda mutabık kaldığı belirtildi.
Bildiride, Tahran'a BM Güvenlik Konseyi'nin, "nükleer programı çerçevesinde uranyum zenginleştirme faaliyetlerine son vermesi" talebini yerine getirmesi çağrısında bulunularak, BM'nin mevcut yaptırımlarının yanı sıra İran'a karşı yeni önlemlere hazır oldukları ifade edildi.
Liderler, İran bankalarının nükleer silahların yayılmasını ve terörizmi desteklemek için uluslararası bankacılık sistemini suiistimal etmesini engellemek amacıyla birlikte çalışacaklarını belirtti.
Bildiride, AB ile ABD arasındaki bağın direncinin zor zamanlarda kendini ispatladığı ifade edilirken, zamanın en önemli sorunları karşısında etkin işbirliğinin devam edeceği kaydedildi.
Irak'ta bulunan ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın dün geceyi Türkiye'de geçirdiği bildirildi.
Sabah saatlerinde Çanakkale Boğazı'ndan geçtiğini duyurduğumuz Almanya ve İspanya gemileri Karadeniz'e doğru yol alıyor.
Uçağın düşmesiyle ilgili bilgi veren şirket yetkilileri, uçağın piste ilk çıktığında hava girişindeki sorunun pilot tarafından fark edildiğini söylediler.
Türkler ve Rumların birlikte yaşadığı köyde, Türkleri'n dükkanlarına saldırıldı. Bir Türk okulunun bahçesinde bulunan Atatürk büstü saldırıda hasar gördü.
California’daki bir merkezde buluşan dövüşçüler sopalar ve yumruklarla kavga ediyor
|