türk net en son haber 20 Mart 2010Güncelleme: 20.03.2010 19:00 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Kürt Açılımı
Recep Tayyip Erdoğan
Polis Emniyet Haberleri
Ermenistan Türkiye İlişkileri
Ermenistan
AKP
Anayasa ve Anayasa Değişiklikleri Hakkında
Abdullah Gül
Deniz Baykal
AKPnin Alevi Açılımı
Add to Google
11 Haziran 2008 Çarşamba 14:14 Dünya

'Nüfusu ve ekonomisi büyük ülkelerin AB'ye katılım süreçleri, çok kolay olmamıştır, doğası gereği' diyor Cumhurbaşkanı

VE EKLİYOR: Türkiye'nin işinin yavaş ilerlemesinin nedeni de budur...

"NÜFUS AB'YE KATILIMI ZORLAŞTIRIR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Nüfusu ve ekonomisi büyük ülkelerin AB'ye katılım süreçleri, çok kolay olmamıştır, doğası gereği. Bundan dolayı da zaman zaman siyasi konular istismar edilebilmektedir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic, düzenledikleri ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mesic, Türkiye ile Hırvatistan'ın AB'ye üyelik müzakerelerine aynı tarihte başladığının hatırlatılması ve ''Türkiye'den bakılınca Türkiye'nin önüne siyasi nitelikli engeller çıkartılıyor. Bu konuda ve Kıbrıs konusundaki görüşleriniz nedir? İki ülkenin müzakere sürecindeki farkın nedenini nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye'de iktidarda bulunan partinin kapatılması tartışmaları gündemde. Bunun Türkiye'nin üyeliğine gölge düşüreceği konuşuluyor. Görüşleriniz nelerdir?'' sorusu üzerine, Türkiye'deki siyasi konular hakkında değerlendirme yapmayacağını söyledi.

Mesic, Hırvatistan'ın AB üyeliği konusunda daha hızlı ilerlediğini, Türkiye'nin biraz daha yavaş hareket ettiğini ifade etti.

''Müzakerelerin yavaş olmasında sadece Türk tarafını kabahatli göremeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Avrupa'nın bir parçasıdır, Avrupa'nın içinde yer alacak bir ülkedir'' diye konuşan Mesic, Kıbrıs konusunda da iki taraf arasındaki görüşmelerin devam etmesinin olumlu neticeye varılmasını sağlayacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül de aynı soruyu, ''Nüfusu ve ekonomisi büyük ülkelerin AB'ye katılım süreçleri, çok kolay olmamıştır, doğası gereği. Bunu böyle görmek gerekiyor. Bundan dolayı da zaman zaman siyasi konular istismar edilebilmektedir. Türkiye'nin stratejileri gayet açıktır, bellidir. Türkiye müzakere sürecini sabırla başarıyla kararlılıkla yürütecektir'' diye yanıtladı.

İlgili Başlıklar:
AB - Türkiye İlişkileri (303 haber)
Abdullah Gül (951 haber)

Kaynak: AA





Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye'nin Ermenistan'ı suçlamaya ve koşul öne sürmeye hakkı olmadığını öne sürdü.

Almanya'nın Hamburg kenti, onlarca yaban domuzunun istilasına uğradı.

ABD ve İsveç'te 'Ermeni soykırımı' tasarılarının onaylanmasının ardından Bulgaristan Meclisi'ne de 'soykırım'ın kınanması öngörülen bir karar tasarısı sunuldu.

İran’da hazirandaki cumhurbaşkanlığı seçiminin mağlubu muhalif lider Mir Hüseyin Musavi, İran takvimine göre 21 Mart’ta başlayan yeni yılı ‘sebat (direniş) yılı’ ilan etti.

Kaddafi’nin 'Nijerya’nın ikiye bölünmesi' önerisi Afrika’nın hem büyük hem de doğal kaynakları açısından zengin ülkesinin tepkisini tepki çekti.

ABD Başkanı, 'İran hükümetinin sorumlu tutulması için uluslararası toplumla birlikte çalışıyoruz, çünkü onlar uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeyi reddetti' dedi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam