|
|
27 Haziran 2008 Cuma 09:36
|
Dünya
|
Obama, HILLARY'NİN BORCUNUN KAPATILMASINA yardım edecek
ABD'de Demokrat Partinin başkan adayı Barack Obama, parti içindeki yarışta yendiği ve halen yaklaşık 20 milyon dolar borcu bulunan eski rakibi Hillary Clinton'un kampanyasının borcunun ödenmesine yardım edeceğini belirterek, ilk adım olarak Hillary'ye şahsen toplam 4 bin 600 dolarlık iki çek gönderdi.
Washington'da Clinton'ın 200 destekçisiyle bir araya gelen Obama, "bu seçim kampanyasında Hillary'ye yanımda ihtiyacım olacak, sizlere de olacak" dedi. Obama, kendi destekçilerine de, Clinton'a maddi destekte bulunmaları için çağrı yaptığını söyledi.
Bu çerçevede ilk adımı atan Obama'nın, kendisi ve eşi Michelle adına iki adet 2 bin 300'er dolarlık çeki Hillary'ye gönderdiği bildirildi.
Hillary Clinton, Demokrat Partinin başkan adaylığı yarışından çekilmesine karşın, teknik olarak kampanyasını resmen sona erdirmemişti. Bu çerçevede Clinton'ın kampanyasına hala para bağışı yapılması mümkün bulunuyor.
ABD yasalarına göre bir şahıs, bir seçim kampanyasına en fazla 2 bin 300 dolar bağışta bulunabiliyor.
Kendi kampanyası "para basan" Obama'nın destekçilerinin yardımıyla, Hillary'nin kampanyasının borcunun kapatılması öngörülüyor.
Adaylığı boyunca bağış toplamakta zorlanan Clinton, son dönemlerde kampanyasına kendi servetinden 12 milyon dolara yakın para aktarmıştı.
Diğer borçlarla birlikte Hillary'nin kampanyasının toplam borcu, 20 milyon doları buluyor. Hillary, kampanyasına kendi aktardığı parayı geri alma konusuyla ilgilenmediğini söylemişti.
Obama ve Clinton, bugün ilk defa New Hampshire eyaletinde, 4 Kasımdaki başkanlık seçimi için birlikte kampanya düzenleyecekler.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|