türk net en son haber 21 Mart 2010Güncelleme: 21.03.2010 21:03 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Trabzonspor
Yunanistan
Avrupa Birliği
Turkcell Süper Lig
Galatasaray
Voleybol
Ertuğrul Günay
Nevruz Kutlamaları
IMF Türkiye İlişkileri
Ali Babacan
Add to Google
27 Haziran 2008 Cuma 17:21 Dünya

Amerika'nın en etkili gazetesinin Yahudi kökenli en etkili köşe yazarı, OBAMA CAMİYE DE GİTSİN diye yazdı

Roger Cohen, yazısını İstanbul'dan yazdı

New York Times Gazetesi’nin köşeyazarlarından Roger Cohen, "Obama niye camiye gitmeli" başlığı altında kaleme aldığı makalesinde Demokrat Parti’den başkan adayı olan Senatör Barack Obama’nın İslam’a tanık olmuş bir kişi olarak bu dine karşı önyargıdan vazgeçerek kilise ve sinagoga gittiği gibi, camiye de gitmesi gerektiğini savundu.

İstanbul’dan kaleme aldığı yazısında İslam’ın ’çok şiddet içeren bir din’ olduğu iddialarına karşı çıkan Roger Cohen, Beyrut’tan Bağdat’a, Kahire’den İstanbul’a kadar gittiği yerlerde, İslam’dan kaynaklandığı anlaşılan misafirperverliğe, cömertliğe ve bilgeliğe tanık olduğunu belirtti. Obama’nın gerçek adının "Barack Hüseyin Obama" olduğunu, Kenyalı büyükbabasının Müslüman olduğunu belirten Cohen, siyahi senatörün çocukluğunun geçtiği Endonezya yıllarında bizzat İslam’ı tanıma olanağı bulduğunu belirtti.

Obama’nın güçlü bir İsrail destekçisi olduğundan şüphe duymadığını ifade eden yazar, "Ama ben, İslam’a karşı önyargısız davranmasını önemli buluyorum. İran ya da İsrail ile Filistin’le olsun bu diyaloğun önkoşuludur. İslam konusunda korku salmak büyük bir endüstri. Gücünü cehaletten alır. Obama’nın bu kısır döngüyü kırmak için benzersiz bir gücü var, ılımlı Müslümanları terörü kınamaya teşvik edebilir. Uzun vadede dünya güvenliği için bundan daha faydalı birşey olamaz" dedi.

İlgili Başlıklar:
Barack Obama (636 haber)






Irak Seçim Komisyonu, 7 Martta yapılan seçimlerin sonuçlarının Cuma günü açıklanacağını bildirdi.

İSVEÇ'İN Göteborg kentinde yaşayan Türklerin bir bölümü, Ermeni iddialarını içeren tasarının parlamentoda kabul edilmesine büyük destek veren Sosyal Demokrat Parti'den istifa etti.

İzlanda'nın güneyindeki tehlikeli yanardağ patlaması, sivil savunma dairesini de, hızlı buz erimesi ve sel tehlikesine karşı harekete geçirdi.

İLK TURU SOSYALİSTLER ÖNDE GÖTÜRMÜŞTÜ: Fransa'da seçmenler, bölgesel seçimlerin ikinci turu için bugün sandık başına gidecek.

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nda görevleri sırasında şehit edilenlerin aileleriyle bir araya geldi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam