türk net en son haber 6 Eylül 2008Güncelleme: 06.09.2008 19:30 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Hülya Koçyiğit
Yerel Seçimler
Asıf Ali Zerdari
Pakistan
Milli Takım ve Milli Maçlar
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Aydın Doğan
Polemik
Medya
Cinnet Vakaları
Add to Google

20 Temmuz 2008 Pazar 00:10 Dünya

SANKİ FİKRİ BU DEĞİLMİŞ GİBİ ALGILANIYORDU... Tayyip Erdoğan: 'KIBRIS TÜRK DEVLETİ KURULACAK'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu anda da Kıbrıs'ta Türkler cezalandırılıyor ama ister istemez sonunda, inanıyorum ki Kıbrıs Türk Devleti kesinlikle kurulacak'' dedi.

Başbakan Erdoğan, KKTC'de 42 bin üniversite öğrencisinin eğitim gördüğünü belirterek, bu sayıyı ilk etapta 60 bine çıkarmak istediklerini ifade etti.

Erdoğan şöyle konuştu:

''Kıbrıslı Türkler masadan kaçıyor deniliyordu. O gün ne oldu? Kıbrıslı Türkler masadan kaçmadı. Masadan Rumlar kaçıyor. Peki bu nasıl oldu? Yapılan referandum sonucunda Annan Planı'na Kuzey evet, Güney hayır dedi. Burada insanlık karşısında Kuzey verilen sözü yerine getirmenin aslında gururunu yaşıyor. Şu anda nerede neyi konuşsak, neyi tartışsak karşılarına 24 Nisan 2004'ü getirdiğimizde, söyleyecek sözleri kalmıyor. Siz demediniz mi bunu? Dediniz. BM dedi mi? Dedi. AB dedi mi? Dedi. Peki Kuzey Kıbrıs bu noktada sözünü tuttu mu? Tuttu. Güney tuttu mu? Tutmadı. Peki kimi ödüllendirdiniz? Güney Kıbrıs'la Rumları ödüllendirdiniz. Peki Türklere ne yaptınız? Ceza verdiniz. Hala bu cezayı vermeye devam ediyor musunuz? Ediyorsunuz. Şuna çok dikkat ediyoruz. Cezalandırılan aslında 2 ülke var; Kuzey Kıbrıs ve Filistin. Şu anda da Kıbrıs'ta Türkler cezalandırılıyor. Ama ister istemez sonunda, inanıyorum ki Kıbrıs Türk Devleti kesinlikle kurulacaktır. Az önce de ifade edildi siyasi eşitlik olacak, Kıbrıs Türk Devleti olacak. Adil, kapsamlı bir netice çıkacak ve bu kalıcı olacak. Böyle geçici değil ve şu anda ki Türkiye Cumhuriyeti iktidarının bu noktada, bunun dışındaki bir şeye evet demesi mümkün değil.''

BAKOYANNİ: KIBRIS'TA BUGÜNKÜ DURUM DEĞİŞMELİ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Kıbrıs'ta Türklerin ve Rumların AB üyeliğinden faydalanması için "adadaki bugünkü durumun değişmesi gerektiğini" belirtti.

Bakoyanni, Kıbrıs Barış Harekatının 34. yıldönümü vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, "Kıbrıs'ta bugünkü durumun, BM kararları ve AB müktesebatı temelinde adil, kalıcı ve işler bir çözümle sona erdirilmesinin bir ihtiyaç olduğunu" kaydetti.

Açıklamasında, "adada tek egemenlik altında, tek uyruklu ve uluslararası alanda tek kimlikle temsil edilecek, iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon getirecek bir çözüm bulunmasının ihtiyaç olduğunu" vurgulayan Bakoyanni, "Kıbrıs Rum yönetiminin bu yöndeki çabalarının Yunanistan tarafından tam destek göreceğini" belirtti.

Bakoyanni, adada BM çerçevesinde, başarı garantisi içerecek ve önceden iyi hazırlanmış özlü müzakerelere yönelik çabaların yeniden başlatılması için KKTC'nin tavrının önemine dikkati çektiği açıklamada, "Kıbrıs'taki bugünkü durum kabul edilemez. Her iki toplumun da, Kıbrıslı Türklerin ve Rumların Kıbrıs'ın AB üyeliğinden faydalanması için, bu durumun değişmesi gerekir" dedi.

Bakoyanni, açıklamasında, "AB üyesi olan Kıbrıs'ın, 34 yıldır BM kararlarının hilafına Türk ordusu tarafından işgal edildiğini" de öne sürdü.

İlgili Başlıklar:
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - KKTC (96 haber)
Tayyip Erdoğanın Sözleri (373 haber)






Pakistan'da suikaste kurban giden eski Başbakan Benazir Butto'nun kocası Asıf Ali Zerdari, devlet başkanı seçildi.

Birden kalabalığa girip ortalığa işeyen kırmızı suratlı maymunu yakalamak için polis ağlarla geziyor.

BAY YÜZDE 10'UN PAKİSTAN'A LİDER OLMASI KESİN GİBİ: Pakistan’da 18 Ağustos’ta hükümetin baskısı sonucu devlet başkanlığı görevinden istifa eden Pervez Müşeref’in yerine kimin geçeceği bugün yapılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetini kabul eden koyu katolik İspanya’nın Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero iftara geliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye gelen Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, gece soluğu ünlü eğlence merkezi Reina'da aldı.

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5. Grup'ta bugün oynanacak Ermenistan-Türkiye maçı öncesinde Türk basın mensupları adeta akreditasyon çilesi çekti.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam