|
|
25 Temmuz 2008 Cuma 10:57
|
Dünya
|
TUZLA'DAKİ İŞ KAZALARI NEDENİYLE YURT DIŞI ÖRNEKLERİNİ DE İZLİYORUZ... Yunan tersanesinde patlama: 5 ölü, 3 kayıp
Atina yakınlarındaki bir tersanede meydana gelen patlamada 5 kişinin öldüğü, 3 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.
Yetkililer, Perama tersanesindeki patlamanın, Panama bandralı bir tankerin tamiri sırasında meydana geldiğini bildirdi.
Deniz Ticareti Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, patlama sırasında gemi içinde bulunan üç işçinin ise kayıp olduğu ifade edildi.
Yetkililer, dün geç saatlerde meydana gelen olayda ayrıca 4 işçinin de yaralandığını bildirdi.
Polis, güvenlik ve çalışma kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle 2 kişinin tutuklandığını belirtti.
Bu arada Perama tersanesindeki işçilerin, kötü çalışma koşullarından dolayı önümüzdeki günlerde bir grev yapmayı planladığı kaydedildi.
Dünyanın en büyük eğlence ve çocuk parkı Disneylan'da iki gezi trenin çarpması sonucu, 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
IRAK'IN BU SESLENİŞİ AVRUPALI'YA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "iki halk için iki devlet fikri üzerinde geniş çaplı bir ulusal uzlaşmaya vardık" sözleriyle, bugüne kadar açıkça hiç kullanmadığı iki devletli çözüm ifadesini kul
Yarınki zirvenin ilişkilerde “balayı” başlatması beklenmiyor, ancak göreli olarak görevlerine yeni başlayan iki lidere birlikte çalışma olanağı sağlayacağı düşünülüyor.
Bulgaristan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin verdiği bilgiye göre 250 bine yakın Türk, Türkiye'de, geri kalanı ise Bulgaristan'da seçime katılacak.
|