|
|
31 Temmuz 2008 Perşembe 11:52
|
Dünya
|
Almanya, iki eyalette sigara içme yasağını anayasaya aykırı buldu: Böylece iki eyalette artık bar ve diskoteklerin tamamında sigara içmek serbest
Almanya Anayasa Mahkemesi, Baden-Württemberg ve Berlin eyaletlerinde devreye giren sigara içme yasağını, "birahane ve diskotek sahiplerinin temel haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle anayasaya aykırı buldu.
Eyalet yönetimlerinin hem birahane ve diskotek sahiplerinin iş yapma haklarını koruyacak, hem de sigara içmeyenleri koruyacak daha az sıkı düzenleme yapılabileceğine dikkat çekilen kararda "Mevcut uygulamalar şimdilik yürürlükte kalsın. Ancak 2009 yılı sonuna kadar yeni bir düzenleme yapılsın" denildi. Yeni düzenleme yapılana kadar 75 metrekareden daha küçük birahanelerde yeniden sigara içilebilecek. Ancak 18 yaşından küçüklerin bu birahanelere girmesinin yasak olacak. Birahanelerin girişine de de bu yasağın belirten bir yazı konulacak.
Mahkeme’nin kararına göre diskoteklerde sigara içenler için ayrı bir bölüm yapılabilecek.
Buna karşın sigaraya açık bölümlerde dans pistleri bulunmayacak. Berlin ve Baden-Württemberg eyaletindeki birahane sahipleri, müşterilerinin çoğunun sigara içtiğine dikkati çekerek, bu müşterilerin sigara içemedikleri için birahanelere gelmemesi yüzünden büyük ölçüde maddi zarara uğradıkları ve iflas edecekleri gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine sigara yasağının kaldırılması için şikayet dilekçesi sunmuştu. Almanya’da 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren ülke çapında kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklamıştı.
Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’nin haberine yasağın ortaya çıkmasıyla birlikte soruna en en pratik çözüm Türkler’den geldi. Köln’de çok sayıda Türk dükkánının bulunduğu ünlü Keupstrasse’deki 20 yıllık Karadeniz Kahvesi’nin sigara yasağından sonra, bir "kulübe" dönüştüren Türkler bu yeni kulübe ’Sigara İçenler Kulübü’ adı verdi.
Sadece üyelerin sigara içtiği kulüpte misafirlerin sigara içmesi ise yasak.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, kendisi için yapılan "Yeni Osmanlı" nitelemesinin Türkiye dışında üretilen bir kavram olduğunu belirtti.
Aslında bir deneye katılan yarışmacılar, çığlıklar atarak bağıran rakiplerine elektrik şoku veriyor. İŞTE O, ASLINDA DENEY OLAN YARIŞMA:
Bosna Hersek'in kentinde 1981'den beri HER GÜN, 'Meryem Ana'yı GÖRDÜK' diyenler kenti hac merkezi haline getirdi. VATİKAN KOMİSYON KURDU...
Tayvan'ın güneydoğusunda 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İngiliz The Times gazetesi, tasarıların geleceği tehlikeye attığını belirterek 'Türkiye’nin Batı ile birlikte top oynamak için gerekçeleri tükeniyor' uyarısını da yaptı.
İngiliz The Times gazetesi, tasarıların geleceği tehlikeye attığını belirterek 'Türkiye’nin Batı ile birlikte top oynamak için gerekçeleri tükeniyor' uyarısını da yaptı.
|