|
|
08 Ağustos 2008 Cuma 17:01
|
Dünya
|
SAAKAŞVİLİ: RUSYA TOPRAKLARIMIZDA BİZE KARŞI SAVAŞ HALİNDE
Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, "Rusya, bizim topraklarımızda bize karşı savaş halinde" dedi.
Saakaşvili, Rus tanklarının harekete geçtiğini belirterek, "Dünden bu yana sürekli Rus bombardımanı altındayız. Özellikle sivil nüfus hedef alınıyor. Rusya topraklarımızda savaş halinde" dedi.
"Bu açık bir Rus saldırganlığıdır" diyen Saakaşvili, "Şu anda cefa çekiyoruz çünkü özgür olmak ve çok etnik yapılı demokrasi istiyoruz. Büyük ve güçlü bir komşuya karşı kendimizi savunma durumundayız. Nüfusu 5 milyondan az olan bir ülkeyiz, elbette birliklerimiz karşılaştırılamaz" diye konuştu.
Ülkesine yardım etmesinin ABD'nin çıkarına olduğunu söyleyen Saakaşvili, "Bu artık sadece Gürcistan'ı değil, Amerika ve onun değerlerini ilgilendiriyor. Biz şu anda saldırı altında olan, özgürlük seven bir ülkeyiz" dedi.
RUSYA: 10'DAN FAZLA RUS BARIŞ GÜCÜ ASKERİ ÖLDÜ
Rusya Savunma Bakanlığı, Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya'daki Gürcü saldırısında 10'dan fazla Rus barış gücü askerinin öldüğünü bildirdi.
Rus haber ajansları, Savunma Bakanlığına dayandırarak yayımladıkları haberde, Gürcü saldırısında bölgede görev yapan 10'dan fazla Rus barış gücü askerinin öldüğünü, en az 30 askerin de yaralandığını duyurdular.
Kaldığı otelde bir süre dinlendikten sonra Fener Rum Patrikhanesi'ne gelen Kiril, yetkililer tarafından kapıda karşılandı. Moskova Patriği'nin gelişiyle birlikte kilise çanları çalındı.
Hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen bu ışıklara bakıp dua ediyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
|