|
|
12 Ağustos 2008 Salı 12:41
|
Dünya
|
Rusya'nın BARIŞ koşulu bu: SAAKAŞVİLİ GÖREVİNİ BIRAKMALI
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin görevini bırakması çağrısında bulundu.
Moskova'da, Finlandiya Dışişleri Bakanı ve AGİT Başkanı Alexander Stubb ile ortak basın toplantısı düzenleyen Lavrov, "Sayın Saakaşvili'nin müzakerelerde muhatabımız olamayacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.
Rusya'nın Saakaşvili'yi devirmek gibi bir planının olmadığını vurgulayan Lavrov, bundan sonra Güney Osetya'da Gürcü askerinin bulunmasını kabul etmeyeceklerini belirtti.
Lavrov, Gürcistan'da çatışmaların sona ermesinin "tek yolunun" Gürcistan'ın Güney Osetya'dan tam olarak çekilmesi ve bir daha güç kullanmayacağını garanti eden bir anlaşmaya imza atması olduğunu söyledi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Barack Obama’ya, temaslarda bulunmak üzere Şam’ı ziyaret etmesi için gayriresmi davette bulundu.
Bulgaristan'da halkın, Sosyalistler’in önderliğindeki, Türk partisi HÖH’ün de yer aldığı koalisyonu yıkması bekleniyor.
İsrail Ordusu'nun Hahambaşı Avihay Ronski, 'kadınların orduda görev almamaları gerektiğini' söyledi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, 'Türkiye ile sınırların koşulsuz olarak açılması yönünde mutabakata vardık. Türkiye’den pratik adımları atmasını bekliyoruz' dedi.
Daniel Monk’un genç yaşta öldüğü ortaya çıktı. Savaşın stresini kaldıramayan Monk, aşırı doz reçeteli ilaç aldıktan sonra kalp krizi sonucu 10 ay önce öldü.
TÜRKİYE nedeniyle İsveç ziyaretini erteleyen Sarkozy, AB dönem başkanlığının bu ülkeye geçmesinin ardından resmi ziyaret için Stockholm'e gitti.
|